Milford Sound Cruise, één van de hoogtepunten van het Zuidereiland

Eén van de hoogtepunten van ons bezoek aan het Zuidereiland was de excursie naar de Milford Sound. Dit zijn prachtige fjorden met hoge bergen, spectaculaire watervallen en fantastische dieren. U kunt ervoor kiezen om de excursie vanuit Queenstown of Te Anau te doen. Dan wordt u per bus opgehaald en naar het startpunt van de boot gebracht. Wij hebben ervoor gekozen om de excursie vanuit Milford te doen, zodat wij zelf de prachtige route naar de Milford Sound konden rijden. Dit is namelijk een van de mooiste routes op het Zuidereiland met prachtige bergen met besneeuwde toppen, uitgestrekte velden, rotsen, tunnels, vogels en andere dieren. Het voordeel om zelf te rijden is dat u overal kunt stoppen. Er zijn namelijk veel uitkijkpunten en parkeerplaatsen, zodat u fantastische foto’s kunt maken! Hierdoor raden wij u aan om op tijd te vertrekken, zodat u genoeg tijd heeft om al het moois te zien.

Wij hebben de excursie met Real Journeys gedaan, maar er zijn ook andere goede aanbieders zoals Southern Discoveries. De excursie duurt ongeveer 2 uur. U kunt gratis thee en koffie pakken aan boord, tegen betaling kunt u wat kopen bij de bar (overige drankjes en eten) en er is een schipper aanwezig die uitleg geeft over de natuur en de dieren die daar te vinden zijn.

De Milford Sound is een van de natste plekken ter wereld. Het regent daar heel vaak, maar dat maakt de plek heel spectaculair vanwege de watervallen. Hoe meer regen er is gevallen des te groter zijn de watervallen! Wanneer het regent tijdens uw excursie is er ook vaak mist te zien waardoor het er heel mysterieus uitziet. Wij kregen ook de mogelijkheid om voorop de punt van de boot te gaan staan, zodat je onder de waterval kon gaan staan (regenpak krijg je aangeboden op de boot). Echt een leuke ervaring!

Naast de prachtige natuur zijn er ook veel dieren te zien. Wij hebben veel zeehonden gezien, verschillende soorten vogels, pinguïns en aan het einde van onze excursie zwommen er dolfijnen naast onze boot!

Wij hebben ervoor gekozen om per boot de Milford Sound te bewonderen tijdens een dagexcursie, maar er zijn ook andere manieren mogelijk. Er kan overheen gevlogen worden of er kan overnacht worden op de boot. Dit is dan een tweedaagse excursie. Het is ook een mogelijkheid om eerst per boot door de fjorden te varen en dan per kajak een stuk van de Milford Sound te bewonderen.