Hoogtepunten Nieuw-Zeeland

19 dagen van Auckland naar Christchurch met overnachtingen in B&B's(ID: 100565)

Over de reis

Nieuw-Zeelandse gastvrijheid hoeft niet duur te zijn! Dit bewijst deze prachtige rondreis op basis van enkele bed & breakfasts of af en toe een mooi hotel. Vriendelijke gastheren/-vrouwen verwelkomen u van harte en geven u bij het dagelijkse ontbijt graag advies omtrent uw reisroute. Beter kan het niet. Het is tevens mogelijk om de tour te verlengen, bijv. om nog andere streken van Nieuw-Zeeland te verkennen.

Wij plannen de reis volledig voor u – u haalt gewoon de huurauto op en de reis begint!

In een oogopslag

  • 19-daagse autorondreis
  • van Auckland naar Christchurch of omgekeerd
  • tour kan individueel worden aangepast
Vanaf € 3.897 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: aankomst in Auckland.

Na aankomst in Auckland haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie.

Overnachting: Overnachting: Auckland City Hotel (STD), Airedale Boutique Suites (SUP).

Dag 2: Auckland - Dargaville - Paihia (ca. 423 km) (O).

’s Morgens vroeg rijdt u vanaf Auckland over de Harbour Bridge en langs de Hibiscus Coast naar Matakohe, waar u het populaire Kauri- en papiermuseum kunt bezoeken (optioneel). In de namiddag komt u aan in het Waipua Kauri Forest, waar u naast de, tot 1.500 jaar oude, machtige Kauri-bomen ook de typische varens vindt. Via Opononi bereikt u Hokianga en de imposante zandduinen vooraleer u verder gaat naar de Bay of Islands.

Overnachting: 2 overnachtingen: Allegra House, Island View (STD), Top Suite (SUP)

Dag 3: Paihia (O).

Vandaag kunt u een optionele boottocht maken in de Bay of Islands naar het bekende ´Hole in the Rock´. U kunt ook Waitangi bezoeken (optioneel), waar in 1840 het verdrag werd ondertekend tussen de Engelsen en de Maori.

Dag 4: Paihia - Waitomo (ca. 421 km) (O/D).

Vandaag rijdt u naar de Waikato regio. Optioneel kunt u hier een excursie maken naar de glimwormen in de Waitomo Caves. Ook meer avontuurlijke tours in de grotten zijn hier mogelijk. ’s Avonds geniet u van een rustige avond in een landelijk verblijf... en van een typisch Nieuw-Zeelands diner.

Overnachting: Overnachting: Farm/B&B (STD & SUP).

Dag 5: Waitomo - Rotorua (ca. 149 km; O).

Na het ontbijt rijdt u via Matamata (filmset van de trilogie van de Lord of the Rings en de Hobbit) naar Rotorua. In Matamata raden we een optionele tour aan om de filmlocatie te bewonderen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Rotorua Views B&B (STD), Prince's Gate Hotel (SUP).

Dag 6: Rotorua (O).

Vandaag brengt u een vrije dag door in Rotorua. In Te Puia Thermal Reserve ervaart u hoe dun de aardkorst hier is en hoe heet het daaronder is. Met al uw zintuigen ervaart u kleurrijke sinterterrassen, uitbarstingen van geisers, borrelende moddergaten en de dampen van de zwavelfumarolen.

Dag 7: Rotorua - Tongariro National Park (ca. 179 km) (O).

Via de Huka watervallen en het geothermische park Craters of the Moon gaat de reis verder naar Lake Taupo, een kratermeer dat ongeveer 2000 jaar geleden werd gevormd door een enorme vulkaanuitbarsting. Vervolgens gaat u verder langs Lake Taupo naar Tongariro National Park.

Overnachting: Overnachting: Skotel Alpine Resort (STD), Powderhorn Chateau (SUP)

Dag 8: Tongariro National Park - Wellington (ca. 371 km) (O).

De 3 actieve vulkanen van het Tongariro National Park bieden een mooi panorama tijdens uw rit langs de Desert Road. Langs de Kapiti Coast rijdt u verder door naar Wellington. Breng een bezoek aan Mt. Victoria, de botanische tuinen en het Te Papa museum.

Overnachting: Overnachting: West Plaza (STD), Ohtel Wellington (SUP).

Dag 9: Wellington - Marlborough Sounds (O/D).

Met huurauto checkt u in op de Interislander Ferry naar het Zuidereiland. Geniet van de mooie overtocht door Cook Strait en de Marlborough Sounds, een van de mooiste ferrytochten ter wereld. Vanaf Picton gaat u verder per boot naar uw verblijf in de Marlborough Sounds.

Overnachting: Overnachting: Punga Cove, Fern Studio (STD), Frond Suite (SUP).

Dag 10: Marlborough Sounds - Kaikoura (ca. 156 km) (O).

Terug in Picton gaat u langs de oostkust verder en via Blenheim (maak hier zeker tijd om wat wijn te proeven) naar de kustplaats Kaikoura. Hier kunt u een boottocht maken om walvissen te spotten of om te zwemmen met dolfijnen (beide zijn optioneel).

Overnachting: Overnachting: Quality Suites (STD), Lemon Tree Lodge (SUP).

Dag 11: Kaikoura - Hokitika (ca. 365 km) (O).

Deze ochtend kunt u vrij invullen. Nadien rijdt u door het hinterland en weg van de toeristische paden naar de westkust van het Zuidereiland. U komt aan in het kleine dorp Hokitika, het centrum voor de Greenstone (jade). Breng er een bezoek aan de galerij.

Overnachting: Overnachting: Beachfront Hotel Hokitika (STD), Teichelmanns B&B (SUP).

Dag 12: Hokitika - Fox Glacier (ca. 160 km) (O).

Deze morgen raden we je een rondleiding aan naar de jade-archeologische vindplaatsen (optioneel; ca. 2 uur). De reis gaat verder naar het oude goudmijndorp Ross en langs de Southern Alps. Je bereikt het gletsjergebied van de Southern Alps, waarvan de hoogste toppen ten zuiden van Hokitika abrupt stijgen tot een hoogte van 3.500 meter en dienen als een natuurlijke weersbarrière die zorgt voor bovengemiddelde hoeveelheden neerslag. Boven de sneeuwgrens hopen grote ijsmassa's zich op en vormen snelstromende valleigletsjers. De Franz Josef gletsjer en de Fox gletsjer zijn uniek in de gematigde breedtegraden en dalen af tot een hoogte van 300 meter boven zeeniveau.

Overnachting: Overnachting: Lake Matheson Motel (STD), Distinction Fox Glacier - Te Weheka Boutique Hotel (SUP).

Dag 13: Fox Glacier - Wanaka (ca. 260 km) (O).

Vroeg in de morgen raden we een wandeling aan naar Lake Matheson (optioneel). In de weerspiegeling van het meer kunt u hier de prachtige Mt. Cook bewonderen. Aansluitend rijdt u verder via de Haast Pass naar het Mt. Aspiring National Park.

Overnachting: Overnachting: Te Wanaka Lodge (STD), Webster on Wanaka (SUP).

Dag 14: Wanaka - Te Anau (ca. 226 km) (O).

Via Queenstown rijdt u naar het Fiordland National Park, een nauwelijks toegankelijk en grotendeels ongerept landschap. Te Anau is de uitvalsbasis om de Milford Sound te verkennen.

Overnachting: Overnachting: Te Anau Lodge, Chapter Room (STD), Mother Superior's (SUP).

Dag 15: Te Anau - Milford Sound - Queenstown (ca. 405 km) (O/L).

Vandaag maak je een excursie naar Milford Sound. De baai wordt beschouwd als de mooiste fjord van Nieuw-Zeeland, geflankeerd door torenhoge bergen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Blue Peaks Lodge & Apartments (STD), Ramada Queenstown Central (SUP).

Dag 16: Queenstown (O).

U heeft de hele dag vrije tijd. Maak een tour in het binnenland of wandel een deel van de befaamde Routeburn Track. Verdere aanraders zijn: Skyline Gondola, Shotover Jet, Bungy Jump en Dart River Safari (alles optioneel).

Overnachting:

Dag 17: Queenstown - Mount Cook (ca. 256 km) (O).

Vanaf Lake Wakatipu gaat uw reis verder over de Lindis Pass (971 m) door McKenzie Country naar Mount Cook. Land naar Mount Cook. Bij Lake Pukaki heeft u de mogelijkheid de prachtige gletsjer wereld van Mount Cook.

Overnachting: Overnachting: MacKenzie Country Hotel, Valley View Lodge (STD), Deluxe Room (SUP).

Dag 18: Mount Cook - Christchurch (ca. 244 km) (O).

Vandaag verlaat u de hoge bergen en ruilt u deze in voor de Canterbury Plains. Langs deze vruchtbare vlaktes rijdt u verder naar uw eindbestemming Christchurch, de grootste stad van het Zuidereiland.

Overnachting: Overnachting: The Muse Art Hotel, Standard Room (STD), Superior Room (SUP).

Dag 19: vertrek (O).

In de ochtend levert u uw huurauto in. Einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

100565

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • 18 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig; vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner); gedetailleerde route en kaartmateriaal ter plaatse; overtocht per ferry voor passagiers & huurauto; excursie Milford Sound van/naar Te Anau incl. boottocht; boottransfer Punga Cove Resort. Voertuig van GO Rentals (bijv. compacte klasse: Toyota Yaris Cross Hybrid of vergelijkbaar; Intermediate AWD Hybrid: Toyota RAV 4 of vergelijkbaar) incl. voertuigverzekering zonder eigen risico, ongelimiteerd aantal km, 1 extra bestuurder, one way fee, transfer bij pick-up.

Exclusief

  • brandstof, maaltijden, optionele excursies.

Opmerking

Dag 1 in Auckland bepaalt het seizoen.

Graag helpen wij u bij het plannen van de optionele excursies (dienen vooraf geboekt te worden).

De reis is ook mogelijk in omgekeerde richting.