Corona Informatie Pacific Island Travel

Ons team van specialisten maakt graag uw droomreis waar. Het plannen van een verre reis wordt bemoeilijkt door de inreisbeperkingen van veel landen maar er zijn zeker mogelijkheden. Op dit moment voeren wij ‘gewoon’ reizen uit naar de meeste landen in Oceanië zoals Australië, Nieuw-Zeeland (vanaf juli 2022), Hawaii, Frans-Polynesië, Fiji en Papoea-Nieuw-Guinea (groen/geel reisadvies).  

Ons team van specialisten is u graag van dienst bij uw bestemmingskeuze en natuurlijk de organisatie van uw verre reis. Boek uw verre reis bij Pacific Island Travel en u reist met een specialist die u voorziet van uitstekende persoonlijke service en kennis. U boekt bij ons met COVID-19 garantie! 

Gevaccineerde reizigers zijn op veel van onze verre bestemmingen van harte welkom, in bepaalde landen zijn ongevaccineerde reizigers ook welkom. De inreisregels worden steeds soepeler maar blijven aan wijziging onderhevig. Het beste is daarom contact op te nemen met een van onze specialisten, wij adviseren u graag welke bestemming voor uw reisplannen het meest geschikt is. 

Pacific Island Travel organiseert al meer dan 25 jaar reizen naar de Pacific, uw reisplezier staat bij ons voorop. Wij snappen dat de huidige situatie rondom Covid-19 het voor u niet gemakkelijker maakt om uw vakantie voor 2022 al te boeken. U een onbezorgde droomreis bezorgen is onze passie. Boek daarom nu een van onze pakketreizen met vertrek in 2022, en u valt onder onze Covid-19 garantie.  

Deze garantie biedt u - indien de lokale omstandigheden reizen onmogelijk maken - de zekerheid dat u 35 dagen voor vertrek de reis kunt omboeken. Boekt u om dan betaalt u alleen bij voor eventuele prijsverschillen. U blijft flexibel, heeft de zekerheid van onze SGR en ANVR-garantie en kunt uitkijken naar een bijzonder reisavontuur. 

The sooner you go, the longer your memories! 

 

Volg het stappenplan voor reizen naar het buitenland en weer terug! 


U gaat op reis naar het buitenland. Met dit stappenplan bereidt u zich goed voor op de heenreis, uw verblijf en de terugreis: 

Check het reisadvies (Nederlandwereldwijd.nl) van het land waar u naar toe gaat. En van het land waar u doorheen reist. Bekijk de checklist voor reizen buiten Nederland (Nederlandwereldwijd.nl). 
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/welke-landen-hebben-welke-kleurcode 

In het reisadvies vindt u ook de (corona)regels van het land waar u op vakantie bent. 

Reist u terug? Bekijk de inreisregels voor Nederland. 
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/checklist-inreisregels-nederland 

 

Reisadvies per bestemming

Australië

Reisadvies Australië

Corona en reisadvies voor Australië. Mag er alweer gereisd worden naar Australië? Op deze pagina leest u het reisadvies voor Down Under.

Nieuw-Zeeland

Reisadvies Nieuw-Zeeland en Cookeilanden

Corona en reisadvies voor Nieuw-Zeeland. Wat is momenteel het advies voor reizen naar Nieuw-Zeeland? Op deze pagina leest u het!

Stille Zuidzee

Reisadvies Stille Zuidzee

Corona en reisadvies voor Stille Zuidzee. Wanneer mag ik weer reizen naar de eilanden van de Stille Zuidzee? Bekijk hier het antwoord!

Hawaii

Reisadvies Verenigde Staten - Hawaii

Corona en reisadvies voor Hawaii. Wanneer mag ik weer reizen naar Amerika en Hawaii? Een veel gestelde vraag, bekijk hier het antwoord!

Corona informatie Pacific Island Travel

Graag geven wij u antwoord op veelgestelde vragen omtrent boeken en reizen in tijden van Corona. Staat uw vraag er niet bij of wilt u graag een persoonlijk advies, neem dan gerust contact met ons op via   

Groen: veilig, geen maatregelen 

Geel: betekend dat u veilig kunt reizen, er kunnen wel maatregelen gelden waar u rekening mee moet houden. Dit staat het reizen naar een bestemming niet in de weg. U bent als reiziger zelf verantwoordelijk om die na te leven of ervoor zorg te dragen dat u voldoet aan de voorwaarden.  

Oranje: in verband met Corona betekend dat dat er extra maatregelen van kracht zijn. De overheid adviseert alleen naar het land of gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen vindt de overheid niet noodzakelijk. Reist u toch, dan dient u zich goed voor te bereiden. Het is niet automatisch het geval dat een reis naar een oranje gekleurd land niet door kan gaan, er wordt steeds meer gereisd naar oranje landen en er zijn verzekeringen die het risico afdekken. 
U dient akkoord te gaan met de “verklaring reizen bij code oranje”.  

Rood: Er kan niet veilig worden gereisd. Dat heeft vaak andere oorzaken dan Corona. 

Als u de reis niet meer wilt maken omdat er meer beperkingen zijn, dan zullen wij de reis wijzigen naar een latere vertrekdatum. De kosten hiervoor zijn voor uw rekening. Annuleren kan tegen onze reguliere annuleringsvoorwaarden.  

De kleurcodes van het Ministerie van Buitenlandse zaken zijn een advies en niet bindend, zij geven geen positief maar ook geen negatief advies. Op de site nederlandwereldwijd.nl kunt u de actuele situatie te zien. Ook een handige website voor reizen in Coronatijd is https://www.reisadvies.nu/ 

Als u geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs kunt overleggen, die op de bestemming vereist is, is dat in de persoonlijke risicosfeer en kan er niet kosteloos worden geannuleerd. Hetzelfde geldt voor een vereist negatief testresultaat. We zullen samen met u de reis wijzigen of naar een andere bestemming omboeken. De kosten hiervoor zijn voor uw rekening. Annuleren kan tegen onze reguliere annuleringsvoorwaarden.

Nee, er is geen coronagarantie meer voor onze reizen in 2022. Corona is ondertussen bekend, de vooruitzichten zijn goed en er mag weer gereisd worden. Een annulering of wijziging is tegen de geldende annuleringsvoorwaarden resp. wijzigingsvoorwaarden naar een latere vertrekdatum. 

Natuurlijk begrijpen we dat u ook zekerheid wilt en dat kunnen wij bieden. Wij zijn aangesloten bij de ANVR en wij zijn daardoor verplicht om bij een negatief reisadvies de geboekte reis kosteloos te annuleren. U krijgt daarvoor geen voucher, wij betalen de reissom terug. 

Wij raden altijd aan een goede annuleringsverzekering af te sluiten en de kosten die voortvloeien uit uw annulering kort voor vertrek bij de verzekering te kunnen claimen. 

Wij raden altijd aan een goede reisverzekering af te sluiten die deze kosten dekt. Een quarantaine dekking is ook aan te bevelen. Voor medische hulp ter plaatse belt u met uw reisverzekering. 

Quarantaine op bestemming: Als er op een bestemming geen onderscheid wordt gemaakt tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde (Nederlandse) reizigers, geteste en niet geteste reizigers maar iedereen verplicht is in quarantaine te gaan, dan geldt de quarantaine plicht als een onvermijdbare en buitengewone omstandigheid. Wij zullen dan samen met u de reis omboeken naar een andere reisperiode of andere bestemming. Is dat niet mogelijk, dan bieden we u kosteloze annulering aan.  

Quarantaine bij terugkeer in Nederland: Dit ligt in de persoonlijke risicosfeer, de uitvoering van de reis wordt hierdoor niet belemmerd. Een quarantaine verplichting bij terugkeer in Nederland is geen reden tot kosteloze annulering.  

Als het luchtruim sluit of als er een volledige lockdown op de bestemming is, gaan we kijken naar alternatieven zoals een andere reisperiode of een andere bestemming. Is dat niet mogelijk, dan besluiten wij als reisorganisatie de reis te annuleren omdat we deze niet meer voor u kunnen uitvoeren.  Wij berekenen u dan alleen een service fee van € 50 per persoon. 

Dat is niet wenselijk, maar geen reden om een reis te annuleren. Het kan altijd voorkomen dat er bepaalde bezienswaardigheden niet toegankelijk zijn en dat er een alternatief moet worden gezocht. Als u de reis toch wilt annuleren, dan gelden onze normale annuleringsvoorwaarden. 

Angst is geen reden voor kosteloze annulering. Natuurlijk kunt u de reis wel annuleren tegen de geldende annuleringsvoorwaarden, of wijzigen naar een latere vertrekdatum.