Corona en reisadvies Nieuw-Zeeland en Cookeilanden

Momenteel is het door de COVID-19 maatregelen nog steeds niet mogelijk vanuit Europa naar Nieuw-Zeeland en/of de Cookeilanden te reizen voor een vakantie. Wilt u toch een vakantie naar Nieuw-Zeeland en/of de Cookeilanden plannen voor 2022 of 2023? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wanneer kan ik weer reizen naar Nieuw-Zeeland?

Een duidelijk antwoord op deze vraag is helaas nog niet te geven. Momenteel zijn de grenzen nog steeds gesloten voor Europese vakantiegangers. 

We verwachten dat Nieuw-Zeeland de grenzen voor gevaccineerde Europeanen weer opent in juli 2022. Op dit moment is 93% van de Nieuw-Zeelandse bevolking* volledig gevaccineerd en heeft Nieuw-Zeeland een plan voor gefaseerde opening van de grens voor internationale bezoekers. De opening wordt echter vertraagd door de snelle verspreiding van de omicron variant van het virus.  

Het is op dit moment alleen mogelijk om de Cookeilanden te bezoeken vanuit Nieuw-Zeeland. Zodra Nieuw-Zeeland de grenzen opent voor gevaccineerde internationale reizigers bent u ook weer welkom op de Cookeilanden. Vluchten vanuit Los Angeles naar de Cookeilanden zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. U kunt de prachtige eilandengroep op dit moment alleen bereiken vanuit Auckland. 

*het betreft een percentage van de bevolking dat in aanmerking komt voor vaccinatie. 

Check altijd de meest actuele informatie omtrent reizen naar Nieuw-Zeeland. Wij verwijzen u hiervoor door naar de website van de Nieuw-Zeelandse overheid, klik hier.
Voor de meest actuele informatie omtrent reizen naar de Cookeilanden, klik hier.

Pacific Island Travel is niet verantwoordelijk voor veranderingen in de inreisvoorwaarden van de lokale overheden.