Sylvie zocht het avontuur op!

zij ontdekte de Gibb River Road met een 4WD en tent op het dak


Na vele tripjes Down Under, het ene nog mooier als het andere, was het na lang dromen zo ver! Ik zou eindelijk op de 660km lange, onverharde, Gibb River Road in de Kimberleys gaan rijden.

Waarom kwam het er niet eerder van? Een bezoekje aan dit gebied vergt behoorlijk wat planning! De weg zelf is namelijk slechts een paar maanden per jaar geopend! Het is echt een kwestie van timing wanneer het voor jou het perfecte moment is om naar dit indrukwekkende stuk Australië af te reizen. Vooral ook of je het eventueel met andere gebieden in Australië wilt combineren.

En laten we ook niet de kosten vergeten. Van heel Australië is dit waarschijnlijk relatief, één van de duurste gebieden om te bezoeken. Met een reden, want alles moet naar dit afgelegen stukje Australië gebracht worden.

Door de onverharde weg bevind je je in een ware outback ervaring! Deze route wordt dan ook wel gezien als één van de laatste avontuurlijke routes in Australië.

We halen onze 4WD met tent op het dak, op in Darwin. We beginnen ons avontuur goed, door de bekende “Mindill Beach Markets” te bezoeken en daar met zonsondergang te proosten op het avontuur dat ons te wachten stond.

Maar wat staat ons precies te wachten? Eén ding, op de Gibb River Road loopt alles anders dan je vooraf gedacht had. Maar dat is ook de charme!

In een kleine 3 weken maken we de ronde Darwin – Darwin. Waarbij we de route zo rijden dat we eerst langs de overweldigende “Bungle Bungles” trekken en terug via de Gibb River Road rijden.

Eenmaal op de Gibb River Road aangekomen, begint het avontuur goed. Onze eerste lekke band. Iets waar we misschien nog wel het meest bang voor waren, want zoveel ervaring met banden verwisselen hadden we niet.

Maar uiteraard zijn “Ozzies” geen “Ozzies” als ze niet meteen te hulp springen en er zo een nieuwe band op leggen. Zelf hoeven we eigenlijk niks te doen. Verbaasd rijden we met een nieuwe band verder.

Het is inmiddels duidelijk dat we de Gibb River Road niet moeten onderschatten.

Ondanks dat we veel voorzichtiger door rijden, eindigen we dit avontuur toch met een totaal van 3 lekke banden. Maar ach, het hoort allemaal bij het avontuur.

Een fantastisch avontuur.

Waarbij je je vroeg in de ochtend, voordat het te warm wordt, verplaatst naar een volgende plek. Waarbij je onderweg door een uniek natuurgebied rijdt, langs prachtige kloven, schitterende ravijnen en uitgestrekte savannes. Aangekomen op je volgende overnachtingsplek, zoek je een mooi plaatsje uit waar je 4WD installeert voor de nacht. Gelukkig is dit slechts een kwartiertje werk om alles uit te klappen en neer te zetten. Eind van de middag, voor het donker wordt, is het dan tijd voor een prachtige wandeling. Nagenoeg overal, eindigt een prachtige en uitdagende wandeling bij een zogenaamde ‘gorge’. Hier kun je afkoelen en je opfrissen in 1 van de natuurlijke zwembaden. Spectaculairder wordt het niet. Helemaal niet als de lucht verkleurt en de zon langzaam onder gaat.