Best of the Kimberley

14 dagen per 4WD van/naar Broome door de Kimberley regio(ID: 155496)

Over de reis

Welkom in de ongerepte Kimberley regio! De unieke streek betovert zijn bezoekers met adembenemende landschappen zoals de Bungle Bungle rotsformaties in de vorm van bijenkorven in het Purnululu National Park. Heerlijke nationale parken met oeroude kloven, donderende watervallen en uitnodigende rotspoelen. De avontuurlijke Gibb River Road loopt dwars door de regio. Deze 4WD-ervaring is zeker de moeite waard!

In een oogopslag

  • 14 dagen per 4WD van/naar Broome
  • hoogtepunten: o.a. Geikie Gorge, Bungle Bungle, El Questro Wilderness Park, Mitchell Falls en Gibb River Road

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Broome - Fitzroy Crossing (ca. 400 km).

U haalt uw 4WD voertuig op bij het depot in Broome (transfer van het hotel naar het depot regelt u zelf). Vervolgens rit over de Great Northern Highway.

Overnachting: Overnachting: Fitzroy River Lodge.

Dag 2: Fitzroy Crossing - Halls Creek (ca. 330 km).

Geikie Gorge, nabij Fitzroy Crossing, is het meest bezochte park van de Kimberley regio. De machtige Fitzroy River heeft deze makkelijk te bereiken kloof uitgegraven in het witte kalksteen. Verken het voormalige ´barrière rif´ tijdens korte wandelingen of per boot waarna u verder reist via de Great Northern Highway.

Overnachting: Overnachting: Kimberley Hotel.

Dag 3: Halls Creek - Bungle Bungle (ca. 200 km) (D).

In Ord River verlaat u de comfortabele highway. Op een deels ruwe outbackpiste reist u naar de Bungle Bungle in het Purnululu National Park waar u overnacht in een luxueus camp met comfortabele bedden en privéfaciliteiten.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bungle Bungle Wilderness Lodge.

Dag 4: Bungle Bungle (O/D).

De verbluffende rotsformaties zijn in miljoenen jaren tijd tot stand gekomen en zijn een van de populairste bezienswaardigheden van de Kimberley Regio. De oranje-zwart gestreepte rotskoepels van de Bungle Bungle Range behoren terecht tot het UNESCO Werelderfgoed. U kunt ze ontdekken tijdens een rondvlucht, een wandeling, of een 4x4-rit. U treft hier oeroude rotsschilderingen aan, evenals tropische waterholes en doorkliefde kloven. Ook de moeite waard is een wandeling naar de unieke kloof van de Cathedral Gorge.

Dag 5: Bungle Bungle - Kununurra (ca. 340 km) (O).

Terug op de Great Northern Highway rijdt u naar Kununurra, slechts enkele kilometers van de grens met het Northern Territory. Van hieruit bereikt u de oostelijke kant van de Kimberley regio.

Overnachting: 2 overnachtingen: Freshwater Apartments.

Dag 6: Lake Argyle en Ord River.

U wordt opgehaald in uw hotel om ca. 11.30 uur. Daarna gaat u naar de historische Durack Homestead en de stuwdam van Lake Argyle. Na een panoramazicht op het meer keert u met een boottocht op de Ord River (55 km) terug naar Kununurra. U drijft rustig door het gevarieerde landschap en de rijke dierenwereld, maar het kan er ook ruiger aan toe gaan. Terugkeer om ca. 18.00 uur.

Dag 7: Kununurra - El Questro (ca. 80 km).

’s Morgens kunt u een aantal inkopen doen en rijdt u naar de start van de beroemde Gibb River Road. Uw eerste hoogtepunt is het El Questro Wilderness Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: Emma Gorge.

Dag 8: El Questro (O).

Tot het (optionele) aanbod behoren een boottocht in Chamberlain Gorge of excursies te paard of per helikopter naar de kloven die in de omgeving liggen. Eveneens de moeite waard is een wandeling naar de Emma Gorge, waar u aan het einde een waterval en rotspoel aantreft waar u heerlijk kunt baden.

Dag 9: El Questro - Mt. Elizabeth Station (ca. 320 km) (O).

U rijdt verder langs de Gibb River Road. Een hoogtepunt is het oversteken van de Pentecost River. In Mt. Elizabeth Station leert u meer over het dagelijkse leven in een actieve rundboerderij in de outback. Geniet van het diner en de interessante verhalen van uw gastgever.

Overnachting: 2 overnachtingen: Mt. Elizabeth Station (gemeenschappelijke badkamer).

Dag 10: Mt. Elizabeth Station.

Vandaag de dag biedt de uitgestrekte Mount Elizabeth Station goede wandeltochten naar verschillende canyons voor een verfrissende duik.

Dag 11: Mt. Elizabeth - Imintji (ca. 150 km) (D).

Geniet van de schitterende landschappen van de Kimberley, het ongerepte Australië. Langs droge rivierbeddingen rijdt u naar Bell Gorge, een verborgen canyon met natuurlijke rots-poelen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bell Gorde Wilderness Lodge.

Dag 12: Bell Gorge (O/D).

U heeft een volledige dag om kennis te maken met de omgeving en de Imintji Aboriginal gemeenschap. Het hoogtepunt van de dag is een verfrissende duik in Adcock Gorge en een bezoek aan de prachtige Bell Gorge.

Dag 13: Imintji - Derby (ca. 280 km) (O).

Met een bezoek aan de Windjana Gorge eindigt de rit op de Gibb River Road. Later vindt u in Derby de bizarre Prison Tree.

Overnachting: Overnachting: Desert Rose B&B.

Dag 14: Derby - Broome (ca. 230 km) (O).

Uw Kimberley 4WD avontuur eindigt na aankomst in Broome.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

155496

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, D=diner), Europcar huurauto cat. FFAM (4WD Mitsubishi Pajero o.g.) incl. ongelimiteerd aantal km, premium voertuigverzekering zonder eigen risico, begeleide busrit en boottocht Lake Argyle/Ord River incl. koffiepauze, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • kosten voor het verplichte reservewiel (AUD 15/dag - ter plaatse te betalen), brandstof, optionele entreegelden en excursies, entreegelden nationale parken.

Opmerking

Door de weersomstandigheden en openingsperiodes van de accommodaties wordt deze reis slechts aangeboden tussen mei en eind september. 3 personen gedeeltelijk in een 1- en 2-persoonskamer. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers. Wij raden aan om een satelliet-telefoon te boeken, zodat u ook in afgelegen gebieden ontvangst heeft.

Persoonlijke tips van onze reisspecialist

"Koop bij aankomst in Darwin een “HEMA Road Atlas” van het gebied “The Kimberleys”. Dit is dé reizigers bijbel om dit ongerepte stukje Australië te ontdekken. Bij de meeste Australische reisgidsen in Nederland vind je maar enkele bladzijdes met informatie. Daar waar deze gids een heel boekwerk is met erg handige informatie." 

Mogelijke accommodaties tijdens uw reis in de Kimberley

Fitzroy River Lodge | rondreis Australië

Fitzroy River Lodge

Fitzroy River Lodge

Het echte outback gevoel tussen Broome en Halls Creek. Verblijf in een uitgeruste safaritent, motelkamer of appartement. Klik hier voor meer informatie.

Bungle Bungle Wilderness Lodge | rondreis Australië

Bungle Bungle Wilderness Lodge

Bungle Bungle Wilderness Lodge

Deze APT Wilderness Lodge heeft al meerdere prijzen gewonnen en ligt aan de Bellburn Creek in het hartje van het Purnululu National Park (UNESCO Werelderfgoed). Klik hier voor meer informatie.

Mitchell Falls Wilderness Lodge | rondreis Australië

Mitchell Falls Wilderness Lodge

APT Wilderness Lodge die mooi geïntegreerd is in het ongerepte landschap en omgeven wordt door Livistonia palmen en eucalyptusbomen. Nabij de indrukwekkende Mitchel Falls. Klik hier voor meer informatie.

Bell Gorge Wilderness Lodge | rondreis Australië

Bell Gorge Wilderness Lodge

De schilderachtig gelegen APT Wilderness Lodge kijkt uit op de King Leopold bergen en is een comfortabele uitvalsbasis om de kloven van de westelijke Kimberley te verkennen. Klik hier voor meer informatie.