Sylvie deelt tien tips voor de Gibb River Road

 • Huur je 4WD camper van Darwin naar Darwin. Hier voorkom je hoge “one-way” fees en hoge “drop-off” en “pick-up” fees voor het huren van je 4WD voertuig mee.
  Daarnaast rijd je op deze manier een prachtige ronde en kun je de Kimberleys combineren met een stukje Northern Territory. Beide buitengewoon indrukwekkend.
   
 •  Plan je bezoek zo dat je minimaal 1 keer op een zondag of donderdag in Darwin bent. Op die manier kun je de fantastische “Mindil Beach Markets” meemaken! Een gezellige lokale markt die van start gaat zodra de zon ondergaat. Er is heerlijk lokaal eten te proeven, er speelt live muziek en er is een prachtig strand waar je de zon in de zee kunt zien zakken!
   
 • Wanneer je je 4WD voertuig ophaalt in Darwin, heb je de neiging om meteen goed in te slaan met boodschappen. Darwin is immers de voordeligste plek om boodschappen te doen. Vergeet echter niet dat je vanuit The Northern Territory reist naar de staat Western Australia. Op die grens vindt er een controle plaats waarbij je al het verse eten dient in te leveren. Plan het dus zo, dat je verse eten op is als je bij de grens aan komt. In Kunnunura kun je dan opnieuw relatief voordelig boodschappen doen.
   
 • Neem vanuit huis een lamp mee met rood licht. Dit trekt namelijk geen insecten aan. De zon gaat vroeg onder in dit gebied omdat je dicht bij de evenaar zit. Niks ergers dan ’s avonds buiten te eten en omringd te zijn door insecten!
   
 • Koop bij aankomst in Darwin een “HEMA Road Atlas” van het gebied “The Kimberleys”. Dit is dé reizigers bijbel om dit ongerepte stukje Australië te ontdekken. Bij de meeste Australische reisgidsen in Nederland vind je maar enkele bladzijdes met informatie. Daar waar deze gids een heel boekwerk is met erg handige informatie.
   
 • Neem kleding mee vanuit huis, die vies mag worden! Je reist door de outback van Australië. Je bent omgeven door rood zand. Prachtig…maar alles gaat onder zitten.
   
 • Neem een verrekijker mee op reis! Op die manier kun je alle prachtige vogels en krokodillen nóg beter spotten!
   
 • Download de app “Wiki-Camps” voor alle informatie over overnachtingsmogelijkheden.
  Deze app geeft inzicht in de locaties en kosten van campings, maar ook wat andere reizigers van deze plekken vonden!
   
 • Het allermooiste van de Gibb River Road is dat je prachtige wandelingen kunt maken, die eindigen bij natuurlijke zwembaden. Na een actieve hike kun je dus afkoelen in een prachtige omgeving. Vergeet daarom niet je waterschoenen mee te nemen! Een dry-bag kan ook erg handig zijn als je wilt dat je spullen droog blijven. Het komt wel eens voor dat je een riviertje door moet steken en tot je heupen in het water staat!
   
 • Je brengt behoorlijk wat tijd door in je 4WD, wanneer je deze avontuurlijke road trip maakt. Het kan dan ook erg warm worden in de auto overdag. Neem daarom vanuit huis zonneschermen of theedoeken mee zodat je wat schaduw in de auto kunt creëren.