De camperreis door Zuid-Australië van Yoni

Na onze camperreis langs de oostkust hebben wij een vlucht genomen naar Melbourne. Wij hadden hier een hotel aan de Southbank. Hier ontloop je de drukte van de stad, maar binnen 5 minuten ben je in het centrum van Melbourne. Deze gezellige stad staat bekend om zijn vele restaurants, cafés etc. maar wij hadden van vrienden gehoord dat je hier de beste Vietnamese Pho kunt eten (buiten Vietnam natuurlijk). Melbourne is echt een mix van allerlei culturen, maar wij waren echt benieuwd naar de Pho. En wat was dat heerlijk! Als culinair liefhebber kun je je hart ophalen in Melbourne. Wij zijn ook naar de bekende Queen Victoria Market geweest. Hier weet je niet wat je meemaakt! Dit is een super grote markt waar je echt van alles kan vinden: eten, groenten, fruit, souvernirs, kleding en nog veel meer. Alles is hier te vinden! Tip: ga niet midden op de dag want dan kan het erg druk zijn. Wij zijn zelf niet in de avond geweest, maar het schijnt dat de nachtmarkt ook heel leuk is.

Wij hebben vanuit Melbourne een dagtour gedaan naar Philip Island met Bunyip Tours. Hierbij word je opgehaald bij het hotel en rij je gelijk de stad uit om vervolgens naar de rustige omgeving van Melbourne te gaan. Tijdens deze tour bezoek je een wildlife park, Churchill Island (een grote boerderij) en het Nobbies Centre. Je eindigt de tour met een bezoek aan de Penguin Parade, het ultieme hoogtepunt van deze tour. Wij hebben hier gekozen voor een Guided Ranger Tour. Dit kost wat extra, maar dat is het zeker waard. Er zijn namelijk op het strand grote tribunes waar je op moet zitten. Vanaf hier kan je dan de pinguïns het strand op zien komen, maar als je de Guided Ranger Tour doet zit je met maximaal 15 mensen op een kleine tribune aan de zijkant van het strand. Hier heb je veel beter zicht op de pinguïns en er zitten verrekijkers bij deze tour, zodat je de pinguïns van nog veel dichterbij kunt zien. En als je een beetje gelukt hebt, lopen ze echt langs je voeten door het zand!

Na een aantal dagen Melbourne en omgeving was het tijd om verder te gaan. Omdat wij tijdens onze gehele reis al zo veel hadden gereden, hebben wij ervoor gekozen om de Great Ocean Road en omgeving te zien met een tour. Maar dit stuk is zelf ook heel goed te rijden met een camper of auto. De Great Ocean Road is een prachtige kustweg met fantastische uitzichten en veel plekken om te stoppen. Ook zijn hier veel wandelingen te doen in parken. Mocht je gaan reizen richting het zuiden van Australië zou ik dit stuk zeker niet overslaan!

Na de tour zijn wij geëindigd in Adelaide. Dit is een van de kleinere steden in Australië, maar daarom juist zo leuk. De afstanden binnen de stad zijn niet zo groot waardoor alles te lopen is. De tip voor deze stad is dat de leuke cafés en bars in de zijstraten zitten. Wanneer je dit weet is het nog een leukere stad! Omdat wij hier drie dagen verbleven, hebben wij ook een dag een auto gehuurd. Hierdoor konden wij de omgeving rondom Adelaide zien. Wij zijn de Barossa Valley gereden, het beroemde wijngebied, om hier een wijnproeverij te doen. Ook zijn wij naar de Adelaide Hills gereden waar heel veel mooie natuur is, een chocoladefabriek en naar een plaats genaamd Hahndorf. Dit was vroeger een Duitse plaats en nu zijn daar nog veel Duitse winkels en eettentjes te vinden.