Situatie op Maui

11-09-2023

Een deel van de westkust van Maui zal op 8 oktober weer open zijn. Kā‘anapali, Nāpili, Honokōwai en Kapalua zullen vanaf dan weer te bereizen zijn. Het gebied rondom Lahaina, dat getroffen is door de bosbrand, blijft gesloten voor het grote publiek.

 

31-08-2023
Vanaf oktober laten wij onze klanten weer afreizen naar Oost-Maui.

Wij hebben wekelijks contact met de instanties op Maui. Zowel het Bureau voor Toerisme als de gouverneur van Hawaii zien graag de toeristen weer komen vanaf oktober, met de kanttekening dat men verblijft in het oostelijk deel van Maui: Kihei en Wailea. De bevolking is 100% afhankelijk van toerisme en hebben onze steun op die manier ook nodig. Alle bezienswaardigheden zoals de route naar Hana, de Haleakala Vulkaan, Iao Valley etc. zijn gewoon te bezoeken. De route om Lahaina heen omhoog naar Kapalua is ook weer open dus men kan ook het rondje om het westelijk deel van het eiland rijden. Verblijf in het westelijk deel van eiland bieden wij nog niet aan.


16-08-2023

Beste reizigers,

Het zal jullie niet ontgaan zijn, er heeft zich een ramp voltrokken in de historische plaats Lahaina op het eiland Maui. De lokale bevolking, welke voornamelijk in Lahaina woont, is enorm geraakt door de vuurzee en vele hebben hun dierbaren verloren.

Pacific Island Travel heeft al 28 jaar nauwe banden met de Hawaii Eilanden en dit verlies raakt ons dan ook bijzonder. Wij leven mee met onze vrienden en de lokale bevolking op Maui.

Wij hebben al onze klanten welke verleden week op Maui zaten, kunnen bereiken en iedereen was en is gelukkig veilig. Ook hebben wij iedereen die nu op de eilanden aanwezig zijn kunnen omboeken naar een ander eiland.

Momenteel vinden wij het niet verantwoord om onze klanten in september op Maui te laten verblijven. Wij hebben besloten om al onze klanten die in september op Maui zouden verblijven om te boeken naar een van de andere Hawaii eilanden. In september zullen wij in samenspraak met onze agenten ter plaatse en het Hawaiiaans verkeersbureau de vertrekken voor oktober naar Maui evalueren of afreizen naar het eiland verantwoord is.

De gemeenschap op Maui moet nu eerst de kans krijgen om in alle rust te rouwen om hun dierbaren. Toeristen horen nu niet thuis op Maui.

In de nabije toekomst zullen wij zeker weer reizen naar Maui uitvoeren. De bevolking is 100% afhankelijk van toerisme en hebben onze steun op die manier ook nodig. Maui heeft nog vele mooie plekjes om te bezoeken.

Wij houden als uw reisspecialist de situatie nauwlettend in de gaten, maar voor nu zijn onze gedachten bij de lieve gemeenschap op Maui. Wij wensen iedereen daar kracht toe.