Vakantie Maui

The Valley Isle

Lange zandstranden, weelderig regenwoud, stenig vulkaanlandschap en groepjes walvissen en dolfijnen in de glinsterende oceaan. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. Eenzame landstreken en gezelligheid. Maui – een fantastische toevoeging aan uw vakantie naar Hawaii!

Hoogtepunten van uw individuele rondreis op Maui

Vulkaan Haleakala

Hoog boven de Pacific, op de slapende vulkaan Haleakala (3050 m), heeft u bij helder weer een fantastisch uitzicht over het groene eiland en de blauwe oceaan. Maui bestaat uit twee aan elkaar gegroeide vulkanen, met een grote vallei ertussen.

In de Haleakala-krater kleuren verschillende lagen lava en as het mysterieuze maanlandschap in verschillende tinten van rood, zwart, geel en bruin. Een heel bijzondere ervaring is om vanaf de kraterrand de opkomst van de zon te beleven en te voelen hoe de stralen de ijskoude aarde langzaam verwarmen. Haleakala - heet niet voor niets 'Huis van de zon'.

Aan de voet van de vulkaan bevindt zich Hana, een klein stadje dat alleen over de smalle en extreem bochtige Hana Highway, een uitermate schilderachtige kustweg, te bereiken is. Een volle dag bent u bezig, want naast een geconcentreerde rijstijl eist de adembenemende omgeving met tropische vegetatie uw aandacht. Talrijke watervallen, heldere meertjes en rustige strandjes nodigen u uit om te zwemmen. Enkele kilometers voorbij Hana ligt de Oheo Gulch, een serie meertjes verbonden door watervallen, perfect voor een heerlijk verfrissend bad.

Persoonlijke tips van onze reisspecialist

"Begin je roadtrip naar Hana goed en haal bij de start van deze adembenemende autotocht een verse picknick lunch op.
In het dorpje Paia zit de lunchzaak "Lunch To Go". De naam zegt het al. Zij bereiden voor jou een heerlijke picknick lunch voor onderweg in je auto. Van heerlijke sandwiches tot verse sapjes. Laat je dag maar beginnen! " 

Stranden Ka'anapali, Kahana en Kapalua

Vele prachtige stranden, met bekende namen zoals Ka'anapali, Kahana en Kapalua, maar ook geheel onbekende plekjes nodigen uit om te zwemmen, surfen, kajakken, snorkelen en duiken. Alle stranden op Hawaii zijn open voor het publiek. De oceaan is echter wild en onberekenbaar: er zijn gevaarlijke stromingen – win daarom altijd eerst lokaal advies in alvorens u in de golven springt.

 

Hawaii vakantie boeken

Wilt u uw vakantie naar Hawaii boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.

Wilt u uw reis combineren met een bezoek aan Amerika? Dit kunnen wij samen met de Hawaii vakantie boeken, u krijgt dan een combinatiereis op maat.