De hoogtepunten van het Zuidereiland

Yoni is met haar vriend 3 weken door Nieuw-Zeeland gereisd met een camper. Zij vertrokken eind september wanneer het lente is in Nieuw-Zeeland. Haar favoriete eiland is het Zuidereiland. Hieronder vertelt zij over haar hoogtepunten in dit prachtige deel van Nieuw-Zeeland. 

Abel Tasman National Park

Na ruim een week op het Noordereiland te hebben gereisd vertrokken wij per ferry vanaf Wellington richting Picton, wat op het Zuidereiland ligt. Hierna reden wij gelijk door het Abel Tasman National Park. Dit is het kleinste nationale park in Nieuw-Zeeland, maar juist daarom misschien wel zo mooi! Wij hebben er voor gekozen om het park te verkennen per watertaxi, lopend en met de kajak. Maar er zijn genoeg andere mogelijkheden om dit fantastische park te zien. In de ochtend ga je met de watertaxi naar een paar mooie punten in het park en daarna wordt iedereen afgezet op een strand. Vanaf daar ga je ongeveer 1,5 uur lopen. Prachtig pad door een soort van regenwoud en daarna verken je het park vanaf het water met een kajak. Een mooie ervaring die iedereen aan te raden is. Wij hebben zelfs zeehonden gezien!

Mount Cook

Wij reden vanuit het zuiden richting Mount Cook National Park. Hierbij rij je langs Lake Pukaki. Ik heb al veel mooie dingen mogen zien in mijn leven, maar dit was echt één van mijn hoogtepunten tijdens al mijn reizen. Wanneer je daar rijdt ervaar je het ultieme en avontuurlijke reisgevoel: het meer zelf is een van de meest blauwe meren die ik ooit heb gezien en daarachter verschijnt dan de gigantische Mount Cook ineens! Dat maakt het perfecte plaatje helemaal af. Er zijn meerdere lookouts rondom het meer en ik kan dan ook adviseren om bij elke te stoppen wanneer de mogelijkheid daar is. Bij elk uitzichtpunt lijkt het meer nog blauwer en de foto’s die dan worden gemaakt lijken echt op een schilderij. Echt een onvergetelijke ervaring!

Kaikoura

Iets wat heel hoog op mijn bucketlist stond is het spotten van walvissen. Dat is ook de reden waarom wij naar Kaikoura zijn gegaan. Weken vooraf hebben wij deze tour al gereserveerd, omdat het vaak al ver van te voren volgeboekt is. Er wordt geadviseerd om zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan, zodat je de meeste kans hebt om walvissen te zien. Wij hadden een tour rond 10.00 uur geboekt. Whale Watch Kaikoura, het bedrijf waar wij mee gingen, staat er om bekend om walvissen te zoeken op een manier die diervriendelijk is. Zij luisteren naar het klikkende geluid wat walvissen maken om ze te lokaliseren en zij gebruiken boten die minimaal geluid onder water maken en waarbij er geen uitstoot is van bijvoorbeeld de wc’s. Nadat de walvis is gevonden mag iedereen op het bovenste dek om de walvis te zien en fotograferen. En wat was dat een fantastisch moment! Het is niet te beschrijven wat je voelt als je naast zo een immens en mooi dier vaart. Het bovendek is ook groot genoeg voor iedereen zodat iedereen zijn of haar perfecte foto kan maken en natuurlijk niks hoeft te missen van deze fantastische beleving. 

Naast de hoogtepunten die hierboven beschreven staan, zijn er natuurlijk nog veel meer mooie plekken te ontdekken op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In de andere blogs op de website kunt u nog veel meer lezen over deze fantastische bestemming.