Natasja bezocht in drie weken vier eilanden van Hawaii

Hawaii, wie wilt daar nou niet heen! Eindelijk was het zover, voor 3 weken naar het mooie Hawaii. Ik was er al eens eerder geweest maar had toen maar 2 eilanden gezien (Kauai en Maui) en was er veels te kort. Kortom, ik had het niet ‘goed’ gedaan dus stond het uiteraard nog op mijn lijst. Op naar de 4 eilanden, Oahu, Kauai, Maui en Big Island. De eilanden zijn zo verschillend dat je gewoon 4 mini vakanties in 1 hebt, hoe leuk is dat!

Oahu
Oahu is het eiland waar je normaal gesproken als eerste op aanvliegt. Oahu verschilt ook het meeste met de andere eilanden. Waikiki Beach heeft veel hoogbouw en de overige eilanden hebben enkel laagbouw. Het is er ook een stuk drukker en wat meer Amerikaans. Dit eiland is perfect om bij te komen van de lange reis en je kunt natuurlijk hier een bezoek brengen aan Pearl Harbor.

Kauai
Mijn favoriet! Het groenste eiland van Hawaii. Wat is dit eiland fantastisch mooi. Hier dachten we gelijk van ja, dit is Hawaii. Vanaf het moment dat je het toestel uitstapt krijg je gelijk het island vibe gevoel. Rondrijden is hier prachtig, elke bocht heeft weer een wow effect. Haal schaafijs bij het leuke plaatsje Hanalei en loop het strand op voor een mooie wandeling. Nog een aanrader is om langs de Napali Coast te varen, prachtig! Onderweg zwemmen de dolfijnen mee met de boot en je maakt een snorkelstop om tussen de schildpadden te snorkelen.

Maui
Het strand eiland! The Road to Hana is echt onwijs mooi en leuk om te rijden. Ik heb nog nooit een autorit gehad met zoveel bochtjes. Na elke bocht is er weer een mooi uitzicht of een waterval. Bij het Waianapanapa State Park ligt er een zwart zandstrandje en is heel leuk om even rond te wandelen. Breng ook een bezoek aan het Haleakala National Park. Hier kan je helemaal naar de top van de vulkaan rijden, je bent dan echt letterlijk met je hoofd in de wolken. Vergeet ook niet het gezellige Lahaina te bezoeken.

Big Island
Big Island is in vergelijkbaar met de andere eilanden het minste groen. Kona is een heel leuk plaatsje, met veel leuke winkeltjes en restaurantjes. Bij het Kaloko Honokohau National Park kan je een wandeling maken en let heel goed op als je op het strand loopt. Er zwemmen namelijk heel veel schildpadden daar rond en er komen best vaak een aantal lekker zonnebaden op het zand. Breng ook een bezoek aan het Volcanoes National Park. Hier leer je heel veel over de nog actieve vulkanen die Big Island heeft en waan je je door een heel apart landschap met alleen maar gestold lava. Wat wij ook hebben gedaan en echt een must do is, is het snorkelen met de mantaroggen. Werkelijk zo ontzettend gaaf! Ze zijn enorm groot en zo zachtaardig, ze zwemmen spelenderwijs onder je door en het is echt fantastisch om dat mee te maken.