Merel vierde haar verjaardag op Samoa!

Samoa: onontdekt pareltje van de Pacific!

Sinds mijn backpack ervaring door Australië en Nieuw Zeeland ben ik helemaal verslaafd geraakt aan reizen! De wereld heeft zoveel prachtige dingen te bieden en de vrijheid die je ervaart tijdens het reizen is niet te beschrijven. Ik probeer dan ook zo vaak mogelijk bijzondere reizen te maken en alle pareltjes op aarde te ontdekken. De Stille Zuidzee heeft hierbij toch wel echt een speciaal plekje in mijn hart. Hier proef je echt nog de authenticiteit en zijn de mensen naar mijn idee wel de vriendelijkste en meest gastvrije mensen op aarde. En dan heb ik het nog niet eens over de spectaculaire natuur en de mooiste witte zandstranden met perfect turquoise zee gehad. Deze ervaring zou iedereen een keer moeten beleven!

Na Fiji en de Cook Eilanden had ik dit jaar het geluk om Samoa te ervaren. Wow wat is dit land geweldig! Zo mooi en echt nog een heel authentiek land. Dit is echt nog een onontdekt Pareltje van de Pacific. Hier heeft het massatoerisme nog niet toegeslagen en vooral als je wat avontuurlijker bent en graag van de gebaande paden af wilt, is dit een hele pure bestemming. Samoa is een beetje een mix van Hawaii, waar je makkelijk met de auto op pad kunt, maar dan nog zonder massatoerisme, en een mix tussen Cook Eilanden en Fiji. Er zijn super witte zandstranden omgeven met de mooiste kliffen en groenste natuur. Wat ik ook erg handig vond is dat de eilanden dichtbij elkaar liggen, waardoor je makkelijk beide eilanden kunt bezoeken en je dus heel veel vrijheid hebt om alles met de auto te verkennen.

Upolu

Op Upolu vond ik het mooiste strand wel echt Lalomanu beach. Hier tref je de traditionele Beachfales, die overal op Samoa te vinden zijn. Verder heeft dit groene eiland veel kleine strandjes of baaitjes, prachtige steile met jungle vol begroeide kliffen en veel watervallen. Bij veel watervallen kun je ook zwemmen en een echt hoogtepunt is To Sua Ocean Trench. Een soort sinkhole van helder blauw/groen water met begroeide randen, waar je lekker in kunt zwemmen.

De kustweg langs het noorden is een scenic route en ook zeker een aanrader om een keertje te rijden. Er zijn alleen vrijwel geen verkeersborden of aanwijzingen, dus even goed de kaart erbij houden.

Savaii

Savaii is een absolute aanrader als je helemaal tot rust wilt komen en even weg van alles wilt zijn. Het is zo’n rustig eiland en je waant je helemaal weg in een andere wereld. Er zijn veel prachtige strandjes en baaitjes met turquoise blauw water! Een waar Paradijs.