Samoa Highlights

8 dagen van/naar Upolu(ID: 1634)

Over de reis

Ontdek de bakermat van Polynesië. U wordt hier begroet met een heerlijke ´talofa´ – een Samoaanse begroeting. Geweldige natuur en traditionele levenswijze zijn hier nog met elkaar verbonden. Laat u vanaf dag 1 betoveren door de locals, die op het eerste zicht terughoudend lijken maar algauw uiterst vriendelijk blijken. U ontmoet hen op markten of in de typische open fales direct aan het strand, waar ze nog gedeeltelijk wonen. Met uw huurauto verkent u op eigen tempo en volgens uw eigen voorkeuren de fascinerende landschappen van de hoofdeilanden Upolu en Savaii.

In een oogopslag

  • 8 dagen van/naar Upolu
  • relaxte individuele autorondreis
  • ontbijt inbegrepen

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Apia/Upolu.

Aankomst op de luchthaven Faleolo. Begroeting met een typisch Samoaanse ´talofa´ en transfer door een weelderig landschap en langs kleine dorpen naar de zuidkust van Upolu. Geniet van uw accommodatie.

Overnachting: 3 overnachtingen: Aga Reef Resort Seaview Room (SUP) of Seabreeze Resort Beach Villa (DLX).

Dag 2: zuidkust Upolu (O).

Begin de dag met een frisse duik in zee of in het zwembad en geniet van het ontbijt. Om 10.00 uur haalt u uw auto op en daarna begint uw verkenning van het eiland. Enkele tips voor de invulling: bezoek de Lalomanu krater, wandel naar de uitgedoofde vulkaankrater en bezoek de natuurlijke Piula Cave Pool, uiterst geschikt om te zwemmen en snorkelen!

Dag 3: Upolu (O).

Voor vandaag raden we een rit aan naar Apia, de hoofdstad van Samoa. Apia heeft zich in de jaren 1990 van een kleine, koloniale stad ontwikkeld tot een moderne en levendige stad. Ten zuiden van de stad bezoekt u Villa Vailima, voormalig thuis van de Schotse auteur R. L. Stevenson en vandaag een museum. Onderweg liggen de Papapapaitai watervallen en het Le Pup-Pue National Park met Mount Fito en Lepu’e. Het Togitogiga Reserve hoort bij het nationaal park en biedt een verfrissend bad bij de gelijknamige waterval.

Dag 4: Upolu - Savaii (O).

In de ochtend rijdt u via de Main South Coast Road naar de haven van Malifanua. Overtocht met de ferry naar het eiland Savaii. Eens u daar aankomt, rijdt u verder naar uw hotel. De rest van de dag kunt u ontspannen.

Overnachting: 3 overnachtingen: Le Lagoto Beach Resort Beach Bungalow (SUP & DLX).

Dag 5: Savaii (O).

´The Big Island´ is het grootste eiland in de Samoa archipel. Het is doordrongen van de ontspannen levensstijl van de lokale bevolking. Dit eiland van vulkanische oorsprong is omringd door verlaten baaien, heldere lagunes en is rijk aan flora en fauna. Tijdens een eilandrondrit (optioneel) bezoekt u onder meer de Alofaaga Blowholes met de grootste waterfonteinen ter wereld en het Saleaula lavaveld. U kunt ook zwemmen bij de Afu Aua watervallen en schildpadden observeren in Sataoalepai... maar morgen is er nog een dag!

Dag 6: Savaii (O).

Vrije dag om te genieten van het mooie strand bij uw hotel. U kunt ook Cape Mulinuu of het regenwoud van Falealupo verkennen of de lavagrotten bezichtigen.

Dag 7: Savaii - Apia (O).

In de voormiddag rijdt u terug naar de ferryhaven voor uw overtocht naar Upolu. Op weg naar Apia passeert u bij de noordkust langs een klein stadje en kokosplantages. U levert uw huurauto tegen 16.30 uur in bij het hotel van keuze. Verken ’s avonds het nachtleven van Apia.

Overnachting: Overnachting: Taumeasina Resort Seaview Room (SUP) of Tanoa Tusitala Deluxe Room (DLX).

Dag 8: Apia (O).

Laatste uren in Apia. Einde van de reis met transfer naar de luchthaven Faleolo.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

1634

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • individuele autorondreis, transfers van/naar de luchthaven, 7 overnachtingen, maaltijden (O=ontbijt), ferry overtocht (Upolu - Savaii - Upolu), 7 dagen huurauto cat. Hyundai Creta.

Exclusief

  • eventuele vergoedingen, optionele excursies & activiteiten, persoonlijke uitgaven en brandstof.

Opmerking

Bij ophalen van de huurauto moet een borg van SAT 500 worden betaald. In de huursom inbegrepen is een standaardverzekering met SAT 2.000 eigen risico. U kunt deze reis ook boeken als rondreis met reisbegeleiding.