De Great Southern Touring Route

Mijn laatste reis Australië ben ik begonnen in Melbourne, in de deelstaat Victoria in het zuiden van Australië. Het blijft elke keer een lange reis en het blijft ook elke keer weer de moeite waard! Deze keer was ik met Emirates gevlogen, deze vliegmaatschappij maakt een tussenstop in Dubai en de overstaptijd was zeer gunstig. De binnenlandse vluchten kunnen voordelig worden opgenomen met Qantas binnen het ticket, dit is prijstechnisch zeer gunstig! Melbourne is een overweldigende stad en je kijkt je ogen uit; wat een gezelligheid! De drukte op de terrasjes aan het water, gezellige winkelstraten en ‘malls’ en overal in de stad vind je prachtige muurschilderingen. Het is erg leuk een fiets te huren of met gids de stad te verkennen. Ik verbleef in de wijk St. Kilda gelegen aan het strand. Op zondag heb je hier een leuke, lokale markt langs de Esplanade met palmbomen.

Vanuit de stad zijn er talloze dagtours te boeken om een bezoek te brengen aan de Great Ocean Road. Zelf heb ik een meerdaagse tour gedaan in combinatie met het Grampians National Park; dit is zeker aan te raden! Je kan deze route trouwens ook prima zelf rijden met een huurauto of camper. Zodra je de stad uit rijdt zijn de wegen prima begaanbaar door het heuvelachtige landschap. Wanneer je in het park aankomt zie je direct kangoeroes en kaketoes dus je hebt echt het idee dat je in Australië bent. Ga vervolgens eerst naar het visitor centre, zodat je alle info van het park kan krijgen voordat je de wandelpaden op gaat. Een echt ‘must-see’ is een wandeling naar de Mackenzie falls, dit is echt een spectaculaire waterval.. houd er wel rekening mee dat je weer omhoog moet klimmen.

Tijdens deze tour hadden we slechts 1 nacht in het park en gingen vervolgens naar de 12 Apostels aan de Great Ocean Road. Omdat we hier al bij tijds waren was het (nog) niet druk met andere toeristen die een dagtrip maken. Je blijft foto’s maken van de hoge rotsformaties langs de kust, overal zijn uitkijkpunten gemaakt en je kan een wandeling maken op goede aangelegde paden. We hebben verschillende tussenstops gemaakt waaronder Loch Ard Gorge, een kloof met hoge rotsen die uitkomen op het strand; echt de moeite waard! Aan het einde van de dag hebben we een overnachting gemaakt bij een mooie accommodatie in de buurt van Queenscliff. Hier hebben we namelijk de volgende dag de ferry gepakt naar Mornington Peninsula en een bezoek gebracht aan de natuurlijke warmwaterbronnen. Een prima afsluiter van deze meerdaagse tour alvorens we weer in Melbourne werden gebracht.