Een wijnproeverij op Waiheke Island

Op Waiheke Island liggen tientallen wijnboerderijen waar echte wijnliefhebbers hun hart op kunnen halen. Niet alleen zijn er veel wijnboerderijen ook zijn er een aantal bierbrouwerijen waar bier en cider geproefd kan worden. Maar dat is niet het enige wat het eiland te bieden heeft. Het eiland is omgeven door een aantal prachtige stranden waar heerlijk gewandeld kan worden of gewoon lekker ontspannen.  

Zelf vind ik het eiland een hele leuke afsluiting van de reis. In Auckland heb ik mijn camper ingeleverd en ben ik op de boot gestapt voor een paar daagjes ontspanning 

Het is super makkelijk om met de lokale bus over het eiland te gaan. Je kunt een dagkaart kopen of losse kaartjes. De route van de bus loopt zo dat hij langs alle wijnboerderijen komt. Een veilige manier om jezelf over het eiland te verplaatsen en toch te kunnen genieten van een lekker drankje.  

Een wijn proeverij kost gemiddeld NZD 5 per persoon en daar krijg je dan 3 a 4 smaken voor.  
Alle boerderijen hebben natuurlijk zo hun eigen charme en smaak maar mijn favorieten zijn Stoneyridge en Mudbrick. Vooral de laatst is leuk om tot het einde van de dag te bewaren. Deze ligt op een heuvel met uitzicht op de skyline van Auckland.

Wat ik ook erg leuk om te bezoeken vond was het dorpje Ostend. Hier zitten winkeltjes en andere eetgelegenheden. De locals komen hier ook graag om te shoppen. Op zaterdag wordt er een leuke markt gehouden, dus mocht dat goed uitkomen is de markt zeker leuk om te bezoeken.  

Waiheke Island heeft een aantal mooie stranden. Het strand bij Onetangi is het langste strand en wordt ook wel The Strand genoemd. Daarnaast heeft het eiland nog wat leuke kleine strandjes zoals bij Palm Beach.  

Ik ben zelf 3 nachten op Waiheke Island geweest. Dit vond ik een mooie tijd om lekker wat wijn proeverijen te doen en om een beetje tot rust te komen na mijn reis door Nieuw-Zeeland.