Tips om uw koffer in te pakken

Heeft u een rondreis naar Australië en/of Nieuw-Zeeland op de planning staan en vindt u het lastig om voor zo’n lange reis uw koffer in te pakken? Om u goed op weg te helpen, geven wij graag vijf tips om het inpakken te vergemakkelijken.  

Tip 1: maak een inpaklijst voordat u gaat inpakken

Om te voorkomen dat u iets vergeet of dat u teveel meeneemt is het verstandig om een inpaklijst te maken. Begin al minimaal een paar dagen voor het inpakken met het maken van de lijst. Er zullen een aantal items u te binnen schieten, die u anders misschien vergeet. Handig is om uw spullen eerst op uw bed, bank of tafel klaar te leggen. U kunt dan samen met de inpaklijst controleren of u alles heeft. 

Zet onderstaande items in ieder geval op de lijst, want dit zijn de meest vergeten items onder reizigers:

  • Opladers;
  • Zonnebril;
  • Extra set contactlenzen of bril;
  • Wereldstekker;
  • Medicijnen. 

Tip 2: pak alleen spullen in die u echt nodig heeft

Pak alleen de spullen in die u écht nodig heeft. Het kan helpen om, zoals hierboven beschreven, het verzamelen van uw spullen een paar dagen voor het inpakken te doen. Zo kunt u op het moment van inpakken met een frisse en praktische blik kijken of u dat alles wel echt mee moet nemen. Alles waarvan u ook maar een beetje twijfelt, pakt u dan niet in. Houd in uw achterhoofd dat ze in de Pacific ook gewoon winkels hebben, dus als u echt iets mist, kunt u het ter plekke nog kopen. 

Tip 3: Strandhanddoek en boeken? Beter niet

Ruil strandhanddoeken in voor een sarong of een hamamdoek. Dit zijn dunne doeken die veel minder ruimte innemen. U kunt zo’n doek bijvoorbeeld ook gebruiken als sjaal of kleed voor de koudere momenten. 

Na een actieve dag is het fijn om op uw terras nog even een boek te lezen, maar stapels boeken meenemen in natuurlijk niet handig en onnodig zwaar in uw koffer. Een e-reader of een tablet is een goede oplossing. Bij een aantal accommodaties vindt u ook een kleine bibliotheek.  

Tip 4: zorg voor een georganiseerde koffer

Verdeel de soort kledingstukken in aparte zakken of tassen. Door bijvoorbeeld shirts, broeken en ondergoed in aparte tassen te doen, zorgt u voor een georganiseerde koffer en schonere kleding. Snel droge of andere sokken aandoen voor een wandeling? Pak de zak met sokken en je haalt niet heel de koffer overhoop.

Tip 5: rol uw kleding op

Als vervolg op tip 3; Een gouden tip bij het inpakken van uw koffer: vouw uw kleding niet op, maar rol het op! Zo bespaart u ruimte en komt uw kleding minder gekreukt uit de koffer. U hoeft niet elk kledingstuk apart op te rollen. Vouw een aantal van dezelfde kledingstukken in elkaar en rol het hele pakketje op. 

Met deze tips bent u een heel eind op weg. Veel succes en een hele fijne reis!