De camperreis door Australië van Natasja

Australië, mijn favoriete land! Jaren geleden werd ik verliefd op dit land tijdens mijn backpackreis en nu werd het tijd om het land te bezoeken via camper.

De reis begon in Brisbane, daar sliepen wij een paar nachten om even bij te komen voordat wij de camper zouden gaan ophalen. In Brisbane hebben wij het Koala Lone Pine Sanctuary bezocht, een heel leuk dierenpark! Wat ook leuk is om doorheen te wandelen in Brisbane is het South Bank Parklands.

Wij hadden een camper gehuurd bij Cruisin Motorhomes, de Sandpiper. De Sandpiper is perfect voor 2 personen, niet te groot en niet te klein. Wat een plus is, vind ik, is dat het bed vast zit achterin. Daardoor is het bed heerlijk om op te slapen (het is wel een hoog bed dus via een opstapje klauter je erin). Voor de rest zit er een toilet in en een douche, veel opbergruimte, een keukentje en een zitje.

De route die wij reden was van Brisbane naar Sydney, ook al hadden we 3 weken de camper, toch nog tijd te kort gehad. Er is zoveel te zien en te doen.

De campings in Australië zijn top onderhouden en goed te doen. In de nationale parken zijn ze wat vaker wat basic, er staan wel altijd bbq plaatsen en toiletten maar dat is het verder. De campings zelf liggen wel altijd prachtig in de natuur. Wij hebben oa gestaan op het Mungo Brush Campground in het Myall Lakes National Park (breng dan ook een bezoek aan de zandduinen Dark Point). Ook hebben wij gestaan op de camping Pebbly Beach campground (Murramarang National Park), daar hoppen de kangoeroes rondom je camper en je ziet ze met grote aantallen op het strand.

Tussen de campings door hebben wij in het Lamington National Park een accommodatie geboekt. Lamington National Park is een aanrader om te bezoeken en dan lekker overnachten in het O’Reilly’s Rainforest Retreat. Prachtige omgeving en je kan daar een vogelshow bijwonen, wandelingen maken met gids, zwemmen in een infinity pool of breng een bezoek aan de spa.

Ga lekker wijnen in Hunter Valley en ik raad aan om dan de route binnendoor te rijden naar de Blue Mountains. Prachtig! De Blue Mountains zijn fantastisch maar wel heel toeristisch. Wij zijn naar beneden gewandeld en ook weer terug omhoog gelopen. Hele mooie wandelroute en weinig toeristen. De meeste mensen pakken een gondel of treintje voor op en neer te gaan. In de avond is het heel leuk om iets te eten bij Aunty Ed’s, deze zit in het stadje van de Blue Mountains, Katoomba. Eind in de middag doen ze ook aan happy hour, ook altijd fijn. Het is simpel maar lekker eten in een hele leuke fijne sfeer, beetje woonkamerachtig, erg leuk.

Voordeel van met een camper reizen is je hebt alles bij je, het is makkelijk rondreizen, de campings zijn fantastisch en het is avontuurlijk.