Bali als tussenstop

We zijn natuurlijk een Stille Zuidzee specialist, maar ook wij reizen wel eens naar andere delen van de wereld. Hoe leuk is het om verschillende continenten aan te doen tijdens één reis. Tijdens een reis naar de Pacific maakt u altijd ergens een overstap. Dit kan voor een paar uur zijn, maar ook voor een paar dagen. Zelf ben ik nu al een paar keer een weekje op Bali verbleven, na een reis in de Pacific. De relaxte sfeer, het warme klimaat, de prachtige natuur, de interessante cultuur en het heerlijke eten maken dit een perfecte plek voor een tussenstop na of voor een actieve reis.

Bij aankomst op de luchthaven Denpasar is het maar een halfuurtje rijden naar het kustplaatsje Sanur. Dit is een gezellig badplaats met een mooi strand. Sanur is de perfecte uitvalbasis om het eiland te ontdekken. Van Bali kun je een hele actieve of ontspannen reis maken. Er is ontzettend veel te zien op het eiland, maar het heeft ook prachtige stranden op lekker op de ontspannen. Vooral de stranden op Nusa Dua, dat is het stukje onder de luchthaven, zijn ontzettend mooi met parelwit zand. 

Wat ik zelf altijd erg leuk vind om te doen op Bali, is om een scootertje te huren en zelf het eiland te verkennen. Met de scooter is het heerlijk om door de rijstvelden te rijden, tempels te bezoeken, afkoeling te zoeken onder een waterval of gewoon om naar verschillende strandjes te gaan. Het is ook heel makkelijk om een privé taxi te boeken voor een dag om je zo lekker rond te laten rijden.

Cultuur en natuurliefhebbers zullen het binnenland van Bali geweldig vinden. Rondom het plaatsje Ubud liggen rijstvelden, oude tempels, koffieplantages en watervallen. Het bekendste rijstveld heet Tegalalang, hier kun je tussen de velden doorlopen. Het wordt altijd onderwater gehouden waardoor het prachtig groen is. Ook zijn er een paar van de bekendste tempels in de omgeving van Ubud. Bijvoorbeeld Pura Tirta Empul de watertempel waar je jezelf in heilig water kunt dompelen. Verder zitten er door het hele land watervallen die voor een heerlijke verkoeling zorgen op een warme dag.  

Vanuit Sanur is het ook erg leuk om een dagje naar Nusa Penida of Nusa Lembonang te gaan. Dit zijn 2 eilanden voor de kust van Bali en erg indrukwekkend door de steile kliffen waar prachtige strandjes onder liggen. Voor de genen die naar beneden gaan, zij zullen het strand na genoeg voor zichzelf hebben. Mocht je van snorkelen houden en graag een keer met reuze manta’s willen snorkenlen kan dit op Nusa Lembonang.