Epi

Het prachtige tropisch eiland van Epi

Epi is een tropisch eiland met mooie witte stranden en lagunes. Tussen de met jungle begroeide heuvels liggen meertjes waar u veel vogels en wilde zwijnen ziet. De bewoners van Epi hangen een animistisch geloof aan. Bij Lamen Bay kunt u zwemmen met een groep tamme zeekoeien.

Epi behoort tot de Shefa Province (tesamen met Efate en de Sheperd eilanden). Epi ligt ten noorden van Efate, het is 412 km² groot en het hoogste punt is 851 m. Er zijn nauwelijks wegen op het eiland. Er is wel een guesthous, maar het eiland wordt nog weinig door toeristen bezocht. De Sheperd Islands liggen tussen Epi en Efate in, het bestaat uit vele eilandjes en rotsen, waarvan het eiland Emae (31 km² en 644 m hoog) de grootste is.

Hoogtepunten van Epi

Lamen Island Tour
De Lamen Island 1/2 Day Tour is op z'n best op één van de dagen dat er rituele dansen worden opgevoerd. De hele bevolking van het eiland stroomt dan bijeen en komt in beweging. Een zeer kleurrijk schouwspel.

Nature Walk
Op een Nature Walk, onder begeleiding van een gids, ziet u de prachtige natuur die Epi te bieden heeft. Tropische jungle, watervallen, meertjes, tuintjes met ondermeer taro en cacao. U kunt ook een wandeling maken naar de noordkaap, waar u met name rond zonsondergang een schitterend uitzicht heeft over de lagune, de oceaan met in de verte de aktieve vulkanen van Ambrym.