Islands

Bezoek de verschillende eilanden van Vanuatu

Efate

Efate

Veelzijdig eiland Efate

Efate is een veelzijdig eiland. Aan de noordkant kunt u prachtig snorkelen en duiken. Aan de oostzijde kunt u in de jungle mooie watervallen zien. Vanuit de haven van Port Vila is het mogelijk om boottrips te maken naar kleinere eilandjes voor de kust.

Ambea | Vakantie Vanuatu

Ambea

De prachtige natuur van eiland Ambea

Ambae (ook wel Aoba Island genoemd) is een bergachtig en met jungle begroeit eiland, dat behoort tot de Penama Province.

Ambryn | Vakantie Vanuatu

Ambrym

De twee actieve vulkanen van Ambryn

Ambrym is het eiland dat vooral geliefd is bij mensen die geïnteresseerd zijn in actieve vulkanen. Er zijn twee aktieve vulkanen op Ambrym, Mount Marum en Mount Benbow.

Anatom | Vakantie Vanuatu

Anatom

Bezoek traditionele dorpen in Anatom

Anatom (Aneityum) is nog nauwelijks ontwikkeld, heeft geen wegen (alleen wandelpaden) en u vindt er tal van traditionele dorpjes. Het eiland wordt maar weinig bezocht door toeristen.

Banks en Torres | Vakantie Vanuatu

Banks En Torres Eilanden

Off the beaten track naar de Banks en Torres eilanden

Het toerisme op deze eilanden staat in het gebied nog in de kinderschoenen. Er zijn geen hotels, nauwelijks wegen en maar een beperkt aantal vluchten.

Epi | Vakantie Vanuatu

Epi

Het prachtige tropisch eiland van Epi

Epi is een tropisch eiland met mooie witte stranden, lagunes en meertjes waar u veel vogels en wilde zwijnen ziet. De bewoners van Epi hangen een animistisch geloof aan. Bij Lamen Bay kunt u zwemmen met een groep tamme zeekoeien.

Erromango | Vakantie Vanuatu

Erromango

Het afgelegen eiland van Erromango

Erromango is een weinig bezocht eiland. De kust is zeer grillig en er bevinden zich hier een aantal grotten. Erromango behoort tot de zuidelijke Tafea Province, samen met de eilanden Tanna, Aniwa, Futuna, Anatom, Matthew Island en Hunter Island.

Espiritu Santo | Vakantie Vanuatu

Espiritu Santo

De prachtige lagunes en tropische jungle van Espiritu Santo

Een bezoek aan (Espiritu) Santo is een fascinerende ervaring. Op veel plaatsen treft u over-blijfselen aan uit de 2e wereldoorlog. De tanks en vliegtuig-wrakken liggen in de dichte tropische jungle of in het heldere water van de lagune's voor het oprapen. Maar bij duiken gaat het ook om prachtige koralen en vissen.

Luganville | hotels Vanuatu

Luganville

Bezoek de vele markten van Luganville

Luganville is de hoofdstad van het eiland Espiritu Santo. Naast het centrale marktplein, zijn er nog diverse kleinere markten in de stad, waar voornamelijk goedkoop fruit, groenten, dranken en andere levensmiddelen worden aangeboden.

Malekula | Vakantie Vanuatu

Malekula

Cultuur en eeuwenoude tradities op Malekula

De bewoners op Malekula leven van de jungle, die ze hun tuin noemen. Hier zoeken ze naar gewassen, die ze rond hun rieten hutjes op kleine schaal verbouwen. Kippen, koeien en vooral heel veel varkens scharrelen rond. Kinderen spelen op het strand, terwijl de mannen vanuit hun kano's aan het speervissen zijn.

Pentecost | Vakantie Vanuatu

Pentecost

Bezoek het "land-diving" festival op Pentecost

Pentecost Island staat bekend om zijn "land-diving" festival. Tijdens dit festival kunnen we stoelen reserveren op de extra vluchten tussen Efate en Pentecost. Hotels zijn er niet op Pentecost, maar er zijn wel guesthouses op het eiland.

Tanna | Vakantie Vanuatu

Tanna

Bezoek Tanna en de actieve Yasur Vulkaan

Tanna is een van de grootste eilanden van Vanuatu, wat wordt overheerst door de Yasur Vulkaan, de meest actieve ter wereld. In de meeste dorpjes op het eiland wordt nog steeds geleefd volgens vaak eeuwenoude tradities.