Beste reistijd Vanuatu

Beste reistijd voor Vanuatu! Uw droomreis, onze specialiteit!

Of u nu op zoek bent naar natuur, cultuur, rust, strand of een actieve vakantie in de planning heeft, lieftst wilt u op reis aangenaam weer. Daarom is het verstandig om vooraf het actuele weersvooruitzicht voor Australië te bekijken, om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wilt u weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Australië? Hieronder vindt u de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet of u moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo gaat u altijd voorbereid op reis.

Het klimaat in Vanuatu

De beste tijd om naar Vanuatu te gaan is tussen mei en oktober, in de winter van Vanuatu. Het is dan het droge seizoen, wat betekent dat de lucht vrijwel onbewolkt is. De temperatuur ligt zelfs in de winter rond de 25 graden. In deze tijd trekken echter veel toeristen naar Vanuatu. In oktober en in februari en maart is Vanuatu een stuk minder druk, omdat dan de schoolvakanties in Vanuatu en Australië voorbij zijn. Eind oktober en begin november is de temperatuur heerlijk en het is bovendien nog droog. Als u rond deze tijd in Vanuatu bent, ziet u het allerbeste dat het land te bieden heeft.

Aan de regenkant van de hogere eilanden kan het in de droge tijd 1 à 2 keer in de week regenen, in de natte tijd regent het er elke dag. Aan de droge kant van het eiland regent het in de droge tijd sporadisch en in de natte tijd 2 à 3 keer in de week. Tropische stormen kunnen alleen in de regentijd voorkomen.

Feestdagen in Vanuatu

Op Vanuatu gelden de volgende officiële feestdagen (anders dan de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede-Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst):

  • 15 februari: John Frum day
  • 30 juli: Independence day