Auckland-Christchurch Selfdrive

Per huurauto of camper Nieuw-Zeeland verkennen

Deze 26-daagse selfdrive route door Nieuw-Zeeland laat u de hoogtepunten van zowel het Noordereiland als het Zuidereiland bezoeken.

Reisschema (totaal 22 dagen / 3500 km):
1e dag: Auckland - Bay of Islands (350km / 4hr 21min [via Hokianga Harbour])
U rijdt noordwaarts de stad uit door het prachtige Northland. U volgt zoveel mogelijk de westkust en steekt bij Hokianga Harbour door naar de oostkust zodat u bij Paihia uitkomt, aan de prachtige Bay of Islands. U verblijft hier 3 nachten.

4e dag: Bay of Islands - Coromandel Peninsula (376km / 4hr 32minr)
U rijdt terug naar Auckland en dan vervolgens zuidwaarts de stad uit, naar het prachtige schiereiland Coromandel met z'n witte stranden en ongelooflijke variatie aan varens.

5e dag: Coromandel Peninsula
U heeft de hele dag om het Coromandel Schiereiland te verkennen. We stellen voor dat u een rondje rijdt naar Whitianga, Coromandel Town, Thames en terug naar Pauanui. U kunt aan het 'Hot Water Beach' uw eigen gat graven en in het hete water baden. Leuk is een wandeling naar Cathedral Cove of door de prachtige vegetatie wandelen over de sporen van de goudzoekers.

6e dag: Coromandel Peninsula - Rotorua (181km / 2hr 40min)
U rijdt naar Rotorua, dat niet alleen het geothermische centrum van het Noordereiland is, maar ook centrum van de Maori Cultuur. Deze leert u het best tijdens een hangi-feast kennen 's avonds. Bezoek overdag het Whakarewarewa Thermal Park.

7e dag: Rotorua - Tongariro NP (178km / 2hr 12min)
U rijdt via Taupo en langs het Lake Taupo naar het Tongariro National Park. Maak onderweg een stop bij Wai-o-Tapu (ten zuiden van Rotorua) en de Huka Falls (bij Taupo) voor een mooie wandeling. Er is ook tijd om lekker te badderen in een warm water riviertje.

8e dag: Tongariro National Park
U heeft de hele dag om het Tongariro National Park te verkennen. Het park is vooral bekend om z'n verscheidenheid in klimaatzones met steeds hun unieke flora en fauna. Er zijn mooie wandeltochten uitgezet. U kunt ook de dag benutten om de beroemde Tongariro Track te wandelen.

9e dag: Tongariro NP - Wellington (329km / 4hr 03min)
U rijdt de mooie route door de Whanganui Vallei en vervolgens de hoofdweg naar Wellington. U kunt 's middags nog benutten om Wellington te bezichtigen. Ga bijvoorbeeld met de tandradbaan naar de Botanische tuin en rijdt met de auto naar de top van Mount Victoria voor een magnifiek uitzicht. Zeker de moeite waard is ook een bezoek aan het nieuwe museum "Te Papa". Benut de avond om heerlijk te eten in één van de uitstekende restaurants.

10e dag: Wellington - Kaikoura (ferry oversteek + 257km / 5hr 57min)
's Ochtends gaat u met de Interislander Ferry naar het Zuidereiland. U kunt de auto inleveren bij de ferry terminal en de oversteek als passagier per veerboot maken. Voor uw bagage wordt gezorgd. Bij aankomst in Picton haalt u in de ferry terminal uw nieuwe huurauto weer op. U rijdt vervolgens naar Kaikoura, waar u 1 nacht verblijft (u kunt de overnachting in Kaikoura bij slecht weer ook naar het Abel Tasman National Park verschuiven, waar u in dat geval 3 nachten blijft - U kunt dan Kaikoura nog bezoeken op de laatste dag vanuit Christchurch).

11e dag: Kaikoura - Abel Tasman NP (308km / 4hr 01min)
In de ochtend bent u nog inKaikoura waar u de Whalewatch Cruise doet. Walvissen zijn er het hele jaar, maar de cruises gaan alleen door bij goed weer. Daarna rijdt u via Blenheim, de Queen Charlotte Drive en Nelson naar het Abel Tasman National Park waar u 2 nachten verblijft.

12e dag: Abel Tasman National Park
U heeft de hele dag om het schitterende Abel Tasman National Park te verkennen. Ga vanuit Maharau met de watertaxi en maak een wandeling langs de stranden en door de heuvels.

13e dag: Abel Tasman NP - Punakaiki (289km / 3hr 38min)
U rijdt via de Buller Gorge, Westport en langs de ruige westkust naar Punakaiki. U komt langs Westport, waar u kunt gaan lunchen en de pinguïns bekijken aan de kust. 's Middags is er tijd om de Pancake rotsen te bekijken.

14e dag: Punakaiki - Franz Josef (214km / 2hr 40min)
U rijdt via Greymouth langs de ruige westkust naar Franz Josef. We hebben voor u een bijzonder fraaie vlucht gereserveerd over de gletsjer en rond Mount Cook per skivliegtuig of per helicopter, waarbij u ook een landing maakt op de gletsjer. 's Middags kunt u een prachtige wandeling maken naar de voet van de gletsjer of langs de gletsjer door een regenwoud waar u veel Kea vogels ziet.

15e dag: Franz Josef
U blijft de hele dag bij het gletsjerdorp Franz Josef. U kunt met een gids een wandeling - of een helihike - op de gletsjer maken (optioneel) of naar Lake Matheson gaan voor een fraaie wandeling en te genieten van het schitterende uitzicht.

16e dag: Franz Josef - Queenstown (352km / 4hr 19min)
Met een beetje geluk ziet u pinguïns en zeehonden op de rotsen langs de kust voor u waar u landinwaarts over de Haast Pass rijdt. Wanaka is een mooie tussenstop op de weg naar Queenstown, waar u 2 nachten verblijft. Hier is van alles te doen en te beleven: van bungee jumpen, jetboaten, paardrijden, bergwandelen tot een rustige boottocht maken op het Lake Wakatipu. U kunt ook een uitstapje maken naar het goudzoekerplaatsje Arrowtown. Iedereen vermaakt zich zonder probleem in dit bergstadje.

18e dag: Queenstown - Fiordland NP (170km / 1hr 59min)
U kunt de ochtend nog benutten inMoeraki Boulders. Dit zijn miljoenen jaren oude ronde rotsen die langs het strand liggen. U vervolgt uw route landinwaarts door een bergachtig landschap, waar veel opnames zijn gemaakt voor de film "In de ban van de ring". Uiteindelijk bereikt u het bergplaatsje Twizel, aan de voet van de majestueuze Mount Cook.

24e dag: Mount Cook National Park
Deze dag is een rustdag in de bergen bij Mount Cook. U kunt een bergwandeling maken of gewoon lekker genieten van het schitterende uitzicht op de bergen vanuit de Hermitage. Ook kunt u hier scenic vluchten maken per vliegtuig of helikopter over de bergen. Een andere leuke excursie is de boottocht naar de voet van de Tasman Gletsjer, waar u ijsbergen in het meer ziet drijven.

25e dag: Mount Cook NP - Christchurch  (326km / 3hr 50min)
U rijdt door een ruig berglandschap van de Southern Alps en via het pittoreske Lake Tekapo naar Christchurch, waar u de laatste nacht verblijft. De stad aan de Avon River heeft een zeer Engelse sfeer en is uitgangspunt voor een aantal mooie excursies.

26e dag: Christchurch
De laatste dag heeft u vrij ter beschikking in Christchurch. U kunt bijvoorbeeld deze dag gebruiken om met de TranzAlpine trein of met uw huurauto naar Arthur's Pass National Park te gaan voor een rit en wandeling door een wonderbaarlijk mooi berglandschap. Deze uitstap neemt een volle dag in beslag. U kunt ook het vissersplaatsje Akaroa op het Banks schiereiland bezoeken.

U levert de huurauto aan het eind van de dag in bij het huurdepot in de stad. U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel hotels, resort, lodges en campings te vinden. Uiteraard kunnen we deze selfdrive route ook verder aanpassen aan uw specifieke wensen, bijvoorbeeld verlengen met een verblijf in Auckland, Christchurch of een van de plekken onderweg. U kunt de selfdrive ook uitbreiden met een verblijf bij de Bay of Islands, Picton of in de Catlins Forest Park. Het beste kunt u even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en geeft u snel een idee van de mogelijkheden.

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Nieuw-Zeeland. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.