Beste Reistijd Tonga

Wanneer kunt u het beste gaan?

Het weer in Tonga

Of u nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wilt u goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Tonga te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wilt u weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Tonga? Hieronder vindt u de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet of u moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo gaat u altijd voorbereid op reis. 

Beste reistijd voor Tonga

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tonga:

 

Tonga heeft gedurende het gehele jaar een aangenaam zonnig klimaat, met een temperatuur tussen de 22 en 30 graden Celsius. De maanden mei t/m november zijn het droogst en koelst. De maanden december t/m april zijn iets warmer. Met name aan de oostzijde van de bergachtige eilanden valt in deze periode veel regen. De luchtvochtigheid is dan op de eilanden iets hoger, maar een continue passaatwind maakt het toch aangenaam. Tonga ligt precies in het gebied van de Stille Oceaan waar tropische stormen doorheen trekken. Die kunnen erg heftig zijn, maar ze komen gemiddeld maar één keer per tien jaar voor. Het orkaanseizoen begint in november en eindigt in maart.

Feestdagen in Tonga

Op het Tonga gelden de volgende officiële feestdagen (anders dan de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst):

  • 8 Mei: Vava'u Festival & Eua Festival
  • 8 Juni: Ha'apai Tourism Festival
  • 8 Juli: Heilala Festival hele land

Daarnaast gelden per eiland nog aparte feestdagen, bijv. ter gelegenheid van sport evementen.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen in Australië en Nieuw-Zeeland dient u er rekening mee te houden dat het dan dus extra druk kan zijn in hotels en bij bezienswaardigheden. Bovendien zijn op feestdagen winkels en soms ook attracties gesloten.