Westkust Amerika

Vakantie Westkust Amerika

Voor veel mensen is de 'Grand Tour' van staten als Californië, Arizona, Nevada en Utah, met de bekende nationale parken als hoogtepunten, en gelardeerd met grote steden als Los Angeles en San Francisco, de eerste en enige kennismaking met de Verenigde Staten. En inderdaad heeft dit gebied qua natuur, landschap en wijdsheid ongelooflijk veel te bieden. Veel meer dan in één reis kan worden genoten.

Het mooie en tegelijk het nadeel van het zuidwesten is dat het zo groots en open en wijds is. Daardoor zijn de afstanden enorm en dient de bezoeker flink wat te rijden voor hij aldat moois tot zich heeft genomen.

Helaas proberen veel mensen dat ook allemaal in die ene reis te stoppen. De regio verdient daarom minder een aanbeveling dan een waarschuwing.

Wie zo'n grand tour maakt en zich haast van Death Valley (midden in de zomer sowieso niet aantrekkelijk) naar Las Vegas, naar de Grand Canyon National Park, de parken van Utah en, snel, snel, nog even langs Yosemite National Park, weet niet half wat hij mist.

Elk nationaal park alleen al verdient op zijn minst een paar dagen voor exploratie en steden als San Francisco en vooral Los Angeles laten weinig los bij een vluchtig bezoek.

Maar omdat de verleiding voor zo'n trip toch er groot is, raden wij aan om voorzichtig te plannen, niet te lange afstanden en wat meer tijd voor de mooie parken - doet u er maar wat minder.

Deze regio is 's zomers niet op zijn mooist. Dan is het er warm, ook al is dat droge woestijnwarmte, en vooral is het er druk met andere toeristen.

Wie de gelegenheid heeft kan beter in het voor-of najaar en in enkele gevallen zelfs in de winter dit gebied bezoeken. U moet dan wel een selectie maken. Yosemite, Kings Canyon en de parken van Utah, liggen dan onder een dikke laag sneeuw.

Maar Death Valley en Yoshua Tree zijn daarentegen des te mooier. En de kans dat u van al dat schoons op uw eentje geniet is aanmerkelijk groter.

Hoogtepunten van Westelijke USA

Death Valley | Vakantie Amerika

Death Valley

Death Valley National Park

Het Death Valley National Park is gelegen in het zuidoosten van Californië en is het laagstgelegen, heetste en droogste gebied van de Verenigde Staten. Kortom, een plek waar u niet veel leven zult aantreffen. Althans, dat zou u denken; dit National Park herbergt echter enkele zeer zeldzame dier- en plantensoorten.

Grand Canyon | Vakantie Amerika

Grand Canyon

Grand Canyon National Park

De Grand Canyon, ontstaan door de Colorado River, is een prachtig gebied met 's-werelds grootste stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. Schitterende kleuren, grillige en fantastische vormen zijn de kenmerken van de Grand Canyon.

San Francisco | Vakantie Amerika

San Francisco

Verblijf San Francisco

San Francisco wordt ook wel "The Golden Gate City" genoemd. San Francisco staat bekend om z'n imposante hangbrug, piramide wolkenkrabber, Chinatown, het gevangeniseiland Alcatraz, het gezellige Fishermans Wharf, de trams en de kronkelige Lombard Street.

Los Angeles | Vakantie Amerika

Los Angeles

Verblijf Los Angeles

Los Angeles, "the city of Angels", de stad waar de dromen werkelijkheid worden. Denk bij een bezoek aan Los Angeles aan filmstudio's in Hollywood, de luxe villa's van de filmsterren en winkels in Beverly Hills, Disneyland, het gezellige strand en het uitgaansleven in Santa Monica.

Joshua Tree National Park | Vakantie Amerika

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree National Park dankt zijn naam aan de gelijknamige boom die in het park groeit. In het park kan men wandelen en kennismaken met de woestijn, de Joshua Tree en grillige rotsformaties.

Sequoia King Canyon National Park | Vakantie Amerika

Sequoia King Canyon National Park

Sequoia King Canyon National Park

Het Kings Canyon National Park is een gebied met reusachtige canyons, hoge steile rotswanden, veel meren en watervallen, bergweiden en groepen sequoiadendrons. Het Sequoia National Park is uiteraard het voornaamste reservaat voor de grootste en machtigste bomen ter wereld.

Yosemite National Park | Vakantie Amerika

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park één van de drukst bezochte Nationale parken van de VS, en met recht. Het park ligt in het Sierra Nevada berggebied dat zelfs door de allereerste Amerikanen als nationale schat werd aangemerkt vanwege zijn schoonheid.

Santa Barbara | Vakantie Amerika

Santa Barbara

Verblijf Santa Barbara

Santa Barbara is de ultieme zuid-Californische badplaats. De combinatie van studenten, surfers en gewoon zon- en water genietende mensen die geen zin meer hadden om in Los Angeles te wonen, geeft de stad een heel plezierig aanzien.