Oostkust Amerika

Vakantie Oostkust Amerika

In het oosten van de Verenigde Staten liggen de steden New York, Boston, Philadelphia en Washington DC. Dit gedeelte van Amerika werd 300 jaar geleden als eerste gekolonialiseerd door Europese immigranten. Langs de oostkust loopt een gebergte - de Appelachen - waar enkele natuurparken te vinden zijn.

Ten noorden van New York liggen de Niagara watervallen, die u zowel vanuit het zuiden (USA) als het noorden (Canada) kunt bezoeken.

De oostkust van de USA is een favouriete vakantiebestemming voor Nederlanders, vooral een stadsbezoek aan New York op weg naar de westkust en Hawaii is erg populair.

Het uitgestrekte centrale deel van de Verenigde Staten bestaat uit een vruchtbaar landbouwgebied, dat wordt doorsneden door rivieren als de Missouri, Mississippi en de Ohio. U vindt er de music-capitals Nashville (country & western), New Orleans (dixieland jazz) en Chicago (blues).

De afstanden zijn enorm, maar de landschappen wisselen elkaar. Het merengebied in het noorden, moerasland in het zuiden, woestijn en bergen in het westen. Het leven in New Orleans is rustig en aangenaam.

Het zonnige klimaat, het ruime aanbod van restaurants en entertainment en de easy going mentaliteit van de bewoners maken een verblijf in de stad tot een feest. Of wat dacht u van een cruise met een Steamboat over de Mississippi rivier?

Voor meer regionale informatie over de oostelijke USA, ga naar:

Chicago | Vakantie Amerika

Chicago

Verblijf Chicago

Chicago is de grootste stad van Illinois, en de op twee na grootste van de Verenigde Staten; alleen New York en Los Angeles zijn groter. Het internationale vliegveld, O'Hare, is het op één na drukste in de VS.

New York State | Vakantie Amerika

New York State

New York State

In New York State, is er heel wat mooie natuur te bewonderen. Voorbeelden zijn de Niagara Falls in het uiterste noorden van de staat en de Adirondack Mountains in het oosten van de staat. Meer dan de helft van New York State bestaat uit bosland.

New York | Vakantie Amerika

New York

Verblijf New York

"The Big Apple", "The City that never sleeps". New York is een belevenis voor iedereen op elk moment. Uiteraard bezoekt u Manhattan, met z'n imposante wolkenkrabbers. Maar ga ook per boot naar het vrijheidsbeeld en Ellis Island. Ga winkelen op 5th Avenue of ga uit op Broadway en Times Square.

Washington DC | Vakantie Amerika

Washington Dc

Verblijf Washington DC

De hoofdstad van de Verenigde Staten is absoluut een bezoek waard. Hoogtepunten in de stad zijn de statige regeringsgebouwen, de vele monumenten, parken en de verzamelplaats van het Amerikaanse erfgoed - The Smithonian Institute.