Sequoia King Canyon National Park

Sequoia King Canyon National Park

Deze twee gebieden worden door de National Park Service beheerd onder één park. Het Kings Canyon National Park heeft een oppervlakte van 1863 vierkante kilometer en het Sequoia National Park heeft een oppervlakte van 1631 vierkante kilometer.

Het Kings Canyon National Park is een gebied met reusachtige canyons, hoge steile rotswanden, veel meren en watervallen, bergweiden en groepen sequoiadendrons. Het Sequoia National Park is uiteraard het voornaamste reservaat voor de grootste en machtigste bomen ter wereld.

De belangrijkste trekpleisters in deze twee gebieden zijn het Giant Forest (een concentratie van Sequoia-dendrons), Crystal Cave (prachtige kalksteenformaties), de High Sierra Trail (een voetpad langs prachtige Canyons) en de 4418 meter hoge Mount Whitney, die deel uitmaakt van de Sierra Nevada keten.

Binnen het Sequoia park bevindt zich de Great Western Divide - de natuurlijke hindernis die de naar het westen stromende rivieren en kreken scheidt van die welke in oostelijke richting stromen.

Het park ligt in het centrale deel van California. De hoogste zomertemperatuur ligt rond de 38 graden en de laagste rond de 17 graden. De winters in het park zijn erg koud en kennen een zware sneeuwval.

De Sequoia-dendron is het grootste organisme op de wereld en de leeftijd van de General Sherman Tree wordt geschat op 2500 tot 3000 jaar. De Sequoiadendron is de laatste telg van een oeroud geslacht van gigantische woudreuzen.