Redwood National Park

Redwood National Park

In het Redwood National Park zijn de Sequoia's (redwoods) de voornaamste attractie. Dit zijn de hoogste bomen die er op aarde te vinden zijn. In 1968 werd dit park gecreëerd en het heeft een oppervlakte van 441 vierkante kilometer.

Het Redwood National Park ligt in het noordwesten van California. Het park ligt aan de Pacific Ocean en heeft een lengte van 74 km. Het park bestaat uit twee delen: het sequoiawoud met rivieren en stromen, en een zeekustzone van 48 km met steile klippen, stranden en lagunes.

De US Highway 101 doorsnijdt het gehele park van noord naar zuid. Langs deze 65 km lange weg vindt u diverse stopplaatsen en in principe zou u binnen een uur het park in zijn geheel kunnen doorkruisen. Helaas mist men dan heel wat moois, dus de tijd nemen en uitstappen en af en toe van de Highway afgaan is niet onverstandig.

Op 22 mei 1982 kreeg het park de status van World Heritage Site, waardoor het speciale bescherming geniet van UNESCO. Sequoia's zijn trouwens ook nog de snelst groeiende coniferen in Noord-Amerika.

Behalve de sequoia kent California nog een tweede soort, de sequoia-dendron. De eerste soort groeit uitsluitend langs de kust aan de Pacific Ocean, in het noorden van de staat California. De tweede soort groeit alleen op de westelijke hellingen van de Sierra Nevada. De Sequoia-dendron kan een leeftijd van drieduizend jaar halen, terwijl de sequoia ongeveer tweeduizend jaar oud kan worden.