Canada

Vakantie Canada

In Canada vindt u vele natuurwonderen, zoals de imposante Niagara Falls, de diamantblauwe gletsjers, de Rocky Mountains en de fjorden die diepe en smalle wiggen drijven in de kustlijn.

De golven van de Atlantische Oceaan beuken in het oosten tegen het steile, rotsachtige voorgebergte.

De hoge golven van de Stille Oceaan storten zich in het westen met geweld op de prachtige zandstranden die worden omgeven door dichte regenwouden.

In het centrale deel van het land liggen uitgestrekte prairies, een 'gouden' zee tijdens de zonsondergang!

Canada heeft een oppervlakte van bijna 10 miljoen vierkante km en omspant hiermee een kwart van alle tijdzones van de wereld. Het is het op een na grootste land ter wereld.

De grillige kustlijn van het noorden is bijna 24000 km lang en grenst aan de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Noordelijke IJszee.

De gigantische Hudson Baai snijdt vanuit het noordoosten diep in het land. Geen land op aarde heeft meer rivieren en zoetwatermeren dan Canada.'s Werelds grootste zoetwaterbassins, de Grote Meren, deelt het met de Verenigde Staten en het heeft tevens nog 32 andere meren die groter zijn dan 1300 km2.

Weersomstandigheden

Omdat Canada zo'n uitgestrekt land is, varieert het klimaat sterk en geven wij u enkel de klimaten van British Columbia (BC). In het voorjaar (½ maart tot ½ mei) kunt u temperaturen verwachten van rond de 8 en 17 graden Celcius. De zomer (½ mei tot ½ september) is een stuk warmer en dan kan het kwik stijgen tot 22 graden. In de maanden september en oktober daalt de temperatuur naar de 17 graden en de wintermaanden zijn koud. Vooral als u noordelijker gaat in deze staat. Temperaturen rond het vriespunt zijn niet ongewoon.

In de staat Alberta (waar de Rocky Mountains liggen) ligt de temperatuur een stuk lager en vindt u enkel in de maanden juni, juli augustus echt zomerweer met temperaturen van 12 – 19 graden.

Hoogtepunten van Canada

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Canada.