Campers Amerika

Camperreizen Amerika

Amerika – het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zo uitgestrekt en divers: tussen de Atlantische en Pacifische oceaan, tussen Canada en Mexico en van Florida naar Alaska en van New York naar Hawaii. Diversiteit in landschap, flora en fauna en bevolking. Amerika is uitermate geschikt om met de camper te verkennen. Amerikanen en toeristen gelijk rijden en reizen door dit geweldige land op zoek naar the American Dream – de vrijheid. Camper- en Motorhome verhuurders in Amerika:


Reizen met de camper
Het reizen met een camper geeft een gevoel van vrijheid. Het zelf bepalen van een route, uitstappen waar je wilt en hoelang je dat wilt. Aan het einde van de dag hoeft niet te worden gezocht naar een hotel en de koffers hoeven niet telkens in- en uitgepakt te worden. Overnachten kan op de mooiste plekjes, bijvoorbeeld aan een prachtig strand of in één van de vele natuurgebieden of Nationale Parken. Iedere avond slaapt u in hetzelfde bed en te allen tijde kunt u zelf eten klaarmaken en picknicken waar u maar wilt. Het geeft u een fantastisch gevoel van vrijheid en gemak.Rijden is in Amerika heel meestal een stuk rustiger dan bij ons, de overige weggebruikers zijn vaak erg tolerant. De vele campings zijn goed ingesteld op kampeervoertuigen en hebben bijna altijd wasmachines en -drogers.

Wonen in de camper
"traditionele campers" ook met een koelkast. In sommige modellen zit er ook een magnetron in de keuken. Daarnaast is er een zithoek in die in de kleinere modellen omgebouwd kan worden tot een bed. We adviseren u om zachte koffers en tassen mee te nemen i.p.v. de 'hard cover' koffers. Zachte koffers nemen leeg minder ruimte in beslag en zijn makkelijker in een kast van het voertuig op te bergen.

Overnachtingen
Na aankomst uit Europa bent u verplicht tenminste één nacht in een hotel te verblijfen. Pas de volgende dag mag u de camper ophalen. U moet met uw camper overnachten op campings. In Amerika zijn er heel veel campings in alle soorten en maten. In de Nationale Parken zijn ze vaak heel eenvoudig wat betreft faciliteiten, maar heel mooi gelegen. Er zijn de bekende KOA campings en particuliere campings. Er zijn bijna altijd wasmachines en wasdrogers aanwezig. Ook ontbreekt de barbecue zelden. De gemiddelde prijs inclusief elektriciteit is US$ 25 tot US$ 35 per nacht. In Nationale Parken kost het circa USU$ 15 per nacht met basisvoorzieningen zoals toiletten en soms douches (geen elektriciteit).

Reserveren voor campings
Vaak is het niet nodig om te reserveren. In het hoogseizoen en op nationale feestdagen is het echter aan te bevelen om van te voren een plaats te reserveren. In Nationale Parken is zijn de campings heel gelimiteerd en in het hoogseizoen is het er druk.

Rijbewijs
Als bestuurder dient u altijd een geldige, nationale rijbewijs bij u te hebben. Voor de VS is het niet verplicht, maar wel raadzaam, ook een international rijbewijs te hebben. U kunt deze verkrijgen bij de ANWB. Alleen de internationale rijbewijs is niet geldig, u dient altijd u Nederlandse rijbewijs ook nog bij u te hebben.