Sydney - Melbourne Selfdrive

12-daagse selfdrive Sydney naar Melbourne

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 12-daagse selfdrive route door het zuidoosten van Australië laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken.

U gaat vanuit Sydney eerst landinwaarts - de Great Dividing Range in - naar de Blue Mountains. Daarna gaat u via Canberra naar de Snowy Mountains, waar u bij Lake Jindabyne verblijft. Vervolgens gaat u dwars door de bergen naar het westelijk deel van de Snowy Mountains, in de deelstaat Victoria.

U verblijft in het dorpje Bright, vlakbij het Mount Buffalo National Park dat ook wel "island in the sky" wordt genoemd. Lakes Entrance. Vandaar gaat u verder naar Wilsons Promontory National Park, waar u kunt genieten van de ongerepte natuur en prachtige weidse landschappen aan de zuidpunt van Australië.

U rijdt aansluitend naar Phillip Island, waar u de bijzondere Penguin Parade ziet. U vervolgt de route over het Mornington Peninsula naar Portsea en met de ferry naar Queenscliff. Om de laatste dagen aan de Great Ocean Road te verblijven. De laatste dag van de selfdrive rijdt u, via Ballarat, terug naar Melbourne.

Reisschema (totaal 12 dagen / 2297 km):

Dag 1: Sydney - Blue Mountains (119km / 1hr 36min)

U vertrekt met uw huurauto of camper vanuit Sydney naar Katoomba in de Blue Mountains. In de Blue Mountains heeft u de middag om de Three Sisters te zien in Katoomba en met de kabelbaan af te dalen in de vallei voor een korte wandeling.

Dag 2: Blue Mountains - Canberra (307km /4hr 21min)

Op weg naar de hoofdstad Canberra kunt u de Jenolan Caves en de Kanangra-Boyd National Park bezoeken.

Dag 3: Canberra - Jindabyne (176km / 2hr 03min)

U vervolgt uw route zuidwaarts naar de Snowy Mountains, waar u 1 nacht verblijft bij Lake Jindabyne. 's Middags kunt u bijvoorbeeld een bergwandeling maken.

Dag 4 - 5: Jindabyne - Bright (324km / 4hr 34min) 

U rijdt via de wintersportplaats Thredbo dwars door de ruige Snowy Mountains naar Wodongo, dat aan de Murray rivier ligt. Het moerasgebied met z'n verdronken woud en plantages doet denken aan Louisiana. Vervolgens gaat u weer de bergen in naar het dorpje Bright, dat nabij het Mount Buffalo National Park ligt, waar u 2 nachten blijft. Dit nationale park ligt hoog in de bergen – vanaf de lodge kunt u prachtige wandeltochten maken waarbij u een schitterend uitzicht heeft over de Snowy Mountains. 

Dag 6 - 7: Bright - Lakes Entrance (237km / 3hr 08min) 

Mooie rit door de High Country van Victoria naar de zuidkust bij Lakes Entrance. Dit vissersplaatsje is een mekka voor watersporters en natuurliefhebbers. U heeft ruim de tijd om Lakes Entrance te verkennen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes mogelijk.

Dag 8 - 9 : Lakes Entrance - Wilsons Promontory National Park (287km / 3hr 38min)

Op dag 8 rijdt u westwaarts naar Warratha Bay – bij Wilsons Promontory National Park, waar u 2 nachten verblijft. U heeft een volle dag ter beschikking om dit prachtige kustpark te verkennen – begin bijvoorbeeld met een strandwandeling bij Tidal River en doe daarna de Mount Oberon wandeltocht.

Dag 10: Wilsons Promontory National Park - Phillip Island (146km / 2hr 02min)

Een korte rit naar Phillip Island, waar u aan het einde van de middag de Pinguïn Parade kunt bezoeken. Elke avond na zonsondergang komen de kleine pinguïns bij Phillip Island aan land en zoeken hun nestjes op.

Dag 11: Phillip Island - Great Ocean Road (292km / 5hr 03min [incl. ferry])

U vervolgt uw route over het Mornington Peninsula naar Portsea, waar u de ferry neemt naar Queenscliff. U volgt de Great Ocean Road tot Lorne.

Dag 12: Great Ocean Road - Melbourne (409km / 5hr 39min)

U vervolgt uw route langs de Great Ocean Road, waarbij u eerst het Cape Otway National Park bezoekt. Daarna rijdt u verder naar Port Campbell, de Twelve Apostles en de London Bridge. Daarna gaat u landinwaarts en rijdt u via de stad Ballarat terug naar Melbourne

U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel hotels, resorts, lodges en campings te vinden. Uiteraard kunnen we deze selfdrive route ook verder aanpassen aan uw specifieke wensen, bijvoorbeeld verlengen met een verblijf in Sydney, Melbourne of een van de plaatsen onderweg. Ook kunt u de selfdrive uitbreiden met een verblijf in het Grampians National Park. Het beste kunt u een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en heeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.