Sydney - Cairns Selfdrive

22-daagse selfdrive Oostkust Australië

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 22-daagse selfdrive route langs de oostkust van Australië laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U vertrekt vanuit Blue Mountains, volgt de kust naar het noorden en bezoekt u Hunter Valley, Port Stephens, Port Macquarie, Coffs Harbour en Byron Bay. De volgende stop is Lamington National Park - landinwaarts bij de Gold Coast. Brisbane naar de Sunshine Coast, waarbij u onderweg de Glasshouse Mountains kunt bezoeken. Eén van de hoogtepunten langs de oostkust is Fraser Island - dat u met de boot vanuit Hervey Bay kunt bereiken. Daarna volgt een vrij lange rit via Gladstone en Rockhampton naar Airlie Beach, waar u de Whitsunday eilanden kunt bezoeken.

Een alternatief voor de kustroute is de route landinwaarts via Carnarvon Gorge National Park, Emerald en Eungela National Park. Voor deze alternatieve route heeft u minimaal 3 dagen extra nodig en moet in het regenseizoen per 4WD terreinauto worden gereden (in het droge seizoen kan het met een gewone huurauto). Na Airlie Beach is Townsville de volgende stop, waar u Magnetic Island bezoekt. Verder noordwaarts via de kustweg komt u bij Mission Beach. Atherton Tablelands en Kuranda naar de noordelijke stranden bij Cairns - bijv. bij Palm Cove of Port Douglas - waar u de laatste 3 dagen verblijft om een bezoek te kunnen brengen aan het Daintree National Park en Great Barrier Reef.

Reisschema (totaal 22 dagen / 3368 km)

Dag 1: Blue Mountains (105 km / 1hr 38min)

U haalt uw huurauto op in Blue Mountains en heeft de middag om de Three Sisters te zien, in Katoomba, en met de kabelbaan af te dalen in de vallei voor een korte wandeling.

Dag 2 - 3: Blue Mountains - Hunter Valley (242 km / 3hr 38min)

U rijdt door de bergen naar Hunter Valley, waar u bij zo'n 70 wijngaarden lokale wijnen kunt proeven. Fiets door de wijngaarden of maak een ballonvaart over de vallei. U verblijft 2 nachten bij The Hunter Valley Resort in Pokolbin en heeft de tijd om de vallei en evt. het Barrington Tops National Park te verkennen.

Dag 4: Hunter Valley - Port Macquarie (98 km + 249 km* / 1hr 33min + 2hr 58min*)

U rijdt terug naar de kust en vervolgt deze noordwaarts naar de badplaats Port Macquarie. We hebben in de route rekening gehouden met een stop bij Port Stephens, waar u bijv. een dolphinwatch cruise kunt doen. Port Macquarie is een badplaats met mooie stranden, historische gebouwen en een interessant museum. *de afstand en rijtijd is gesplitst in het stuk van Hunter Valley naar Port Stephens en het stuk van Port Stephens naar Port Macquarie.

Dag 5 - 6: Port Macquarie - Byron Bay (401 km / 4hr 58min)

U rijdt verder langs de kust naar Byron Bay, waar u 2 nachten blijft. U kunt onderweg lunchen in de badplaats Coffs Harbour. Naarmate u verder noordwaarts rijdt wordt het landschap heuvelachtiger. Byron Bay – het oostelijkste punt van Australië - is een kunstenaarsplaatsje met een mooi strand. Vanaf de vuurtoren bij Cape Byron heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 7 - 8: Byron Bay - Lamington National Park (154 km / 2hr 08min)

U vervolgt de Pacific Highway richting Gold Coast. Onderweg komt u door de Tweed Valley, waar u Mount Warning kunt beklimmen. Bij de Gold Coast (Surfers Paradise) buigt u af landinwaarts naar het prachtige Lamington National Park, waar u 2 nachten blijft. Dit - misschien wel mooiste park van Australië - is een werelderfgoed. U heeft een volle dag om in het Lamington National Park een wandeltocht te maken.

Dag 9: Lamington National Park - Sunshine Coast (108 km + 161 km* / 1hr 38min + 2hr 24min*)

U rijdt terug naar de kust en gaat verder noordwaarts over de Pacific Highway, waarmee u om Brisbane heen rijdt (let op: u dient tol te betalen voor de havenbrug !!). U kunt ten noorden van Brisbane de "scenic route" nemen door Glasshouse Mountains – met z'n eigenaardige karst-landschap. Vervolgens rijdt u door tot Noosa Heads aan de Sunshine Coast, waar u 2 nachten verblijft. Het badplaatsje Noosa heeft een mediterrane sfeer. U kunt op de 2e dag een fietstocht maken door de prachtige omgeving waar veel koala's leven.* de afstand en rijtijd is gesplitst in het stuk van Lamington National Park naar Brisbane en het stuk Brisbane naar Noosa.

Dag 11: Sunshine Coast - Hervey Bay (195 km / 2hr 34min)

U rijdt via de Bruce Highway - via Gympie en Maryborough - door naar Hervey Bay, waar u 2 nachten verblijft. U kunt de volgende dag met de ferry naar Fraser Island gaan en op het eiland een dagvullende 4wd excursie maken. Het eiland vormt één van de hoogtepunten langs de oostkust, met een uitbundige natuur en prachtige landschappen. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. Van mei t/m september kunt u in de baai walvissen zien.

Dag 13: Hervey Bay - Rockhampton (403 km / 4hr 40min)

U rijdt via de Bruce Highway naar Rockhampton. Onderweg kunt u stops maken bij de historische plaatsen Gladstone en Bundaberg. De kustweg slingert door heuvels en voert over de kustvlakte door bossen, suikerrietvelden en plantages. U kunt evt ook in de badplaats Yeppoon verblijven, dat 50 km ten noordoosten van Rockhampton ligt (ca 45 minuten rijden vanaf Rockhampton). Dit badplaatsje vormt een aanzienlijk aangenamer verblijf dan in de stad Rockhampton zelf.

Dag 14: Rockhampton - Airlie Beach (478 km / 5hr 09min)

Nog een lange rit, u rijdt naar Airlie Beach. Onderweg komt u langs Mackay, waar u evt. een uitstap kunt maken naar het Eungela National Park (120km extra). In Airlie Beach verblijft u 2 nachten. U kunt dus met de watertaxi een dag één van de Whitsunday Islands bezoeken, een zeiltocht maken of een trip maken naar het prachtige buitenrif van het Great Barrier Reef.

Dag 16: Airlie Beach - Townsville (275km / 3hr 10min)

Door ananas, mango en suikerrietvelden gaat de weg verder naar Townsville, waar u 2 nachten verblijft. Hier kunt u het 'Great Barrier Reef Wonderland' aquarium bezoeken, waar u de flora en fauna van deze fascinerende onderwaterwereld leert kennen. U heeft een volle dag om Magnetic Island te verkennen, waarheen u dagelijks vanuit Townsville per ferry heen kunt varen. Driekwart van het eiland is nationaal park waar veel koala's in het wild leven en het is de makkelijkste plek om ze ook daadwerkelijk te zien. Het hele eiland ruikt naar de eucalyptus en u ziet er prachtige natuur en stranden.

Dag 18: Townsville - Mission Beach (236km / 2hr 50min)

U rijdt verder over de Bruce Highway - en via Cardwell (waarvandaan u Hinchinbrook Island kunt bezoeken) en Tully (waar u kunt wildwater raften) rijdt u naar het aangename badplaatsje Mission Beach. Voor de kust liggen een aantal tropische eilanden, die u kunt bezoeken. Ook zijn er mooie wandelingen te maken in de omgeving.

Dag 19: Mission Beach - Palm Cove (240km / 3hr 14min)

U rijdt verder over de Bruce Highway en slaat af bij Innisfail landinwaarts, naar de Atherton Tablelands om de beroemde Curtain Figtree, Malaa Malaa Falls, de Barron Gorge en het leuke bergdorpje Kuranda te bekijken. U kunt ook een stukje met de Skyrail naar het tussenstation gaan, om een goede indruk te krijgen van het regenwoud, de vogels en bloemen in de toppen van de bomen en een spectaculair uitzicht te hebben op de Barron Gorge. Daarna rijdt u weer terug naar de kust en rijdt u verder naar de badplaats Palm Cove, waar u de laatste 3 nachten blijft. Er is tijd om het beroemde Great Barrier Reef te bezoeken per cruise en voor een rit door het schitterende Daintree National Park naar Cape Tribulation.

Dag 22: Palm Cove - Cairns (26 km / 0hr 28min)

Dit is de laatste dag van de selfdrive. U levert de auto (of camper) in bij het huurdepot in Cairns op de luchthaven of in het stadje zelf.

U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel Cairns of een plaats onderweg, Port Stephens, Coffs Harbour, Mackay (Eungela National Park) of bij Undarra. Het beste kunt hiertoe even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en geeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.