Sydney - Brisbane Selfdrive

9-daagse selfdrive Sydney naar Brisbane

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 9 daagseselfdrive route langs de oostkust van New South Wales naar Brisbane laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Blue Mountains, daarna vervolgt u de kust naar het noorden en bezoekt u Hunter Valley, Port Stephens, Port Macquarie, Coffs Harbour en Byron Bay. Lamington National Park - landinwaarts bij de Gold Coast. Op de laatste dag rijdt u naar Brisbane.

Reisschema (totaal 9 dagen / 1348 km):

1e dag: Blue Mountains (105 km / 1hr 38min)
U haalt uw huurauto in Blue Mountains heeft u de middag om de Three Sisters te zien in Katoomba en met de kabelbaan af te dalen in de vallei voor een korte wandeling.

2e dag: Blue Mountains - Hunter Valley (242 km / 3hr 38min)
U rijdt door de bergen naar de Hunter Valley, waar u bij zo'n 70 wijngaarden lokale wijnen kunt proeven. Fiets door de wijngaarden of maak een ballonvaart over de vallei. U verblijft 2 nachten bij Pokolbin en heeft de tijd om de vallei en evt. het Barrington Tops National Park te verkennen.

4e dag: Hunter Valley - Port Macquarie (98 km + 249 km* / 1hr 33min + 2hr 58min*)
U rijdt terug naar de kust en vervolgd deze noordwaarts naar de badplaats Port Macquarie. We hebben in de route rekening gehouden met een stop bij Port Stephens, waar u bijv. een dolphinwatch cruise kunt doen. Port Macquerie is een badplaats met mooie stranden, historische gebouwen en een interessant museum. *de afstand en rijtijd is gesplitst in het stuk van Hunter Valley naar Port Stephens en het stuk van Port Stephens naar Port Macquarie.

5e dag: Port Macquarie - Byron Bay (401 km / 4hr 58min)
U rijdt verder langs de kust naar Byron Bay, waar u 2 nachten blijft. U kunt onderweg lunchen in de badplaats Coffs Harbour. Naarmate u verder noordwaarts rijdt wordt het landschap heuvelachtiger. Byron Bay – het oostelijkste punt van Australië - is een kunstenaaarsplaatsje met een mooi strand. Vanaf de vuurtoren bij Cape Byron heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

7e dag: Byron Bay - Lamington National Park (154 km / 2hr 08min)
U vervolgt de Pacific Highway richting Gold Coast. Onderweg komt u door de Tweed Valley, waar u Mount Warning kunt beklimmen. Bij de Gold Coast (Surfers Paradise) buigt u af landinwaarts naar het prachtige Lamington National Park, waar u 2 nachten blijft. Dit - misschien wel mooiste park van Australië - is een werelderfgoed. U heeft een volle dag om in het Lamington National Park een wandeltocht te maken.

9e dag:Lamington National Park - Brisbane (108 km / 1hr 38min)
Op de laatste dag van deze selfdrive rijdt u terug naar de kust en gaat verder noordwaarts over de Pacific Highway naar Brisbane (let op: u dient tol te betalen voor de havenbrug als u meteen naar de luchthaven rijdt!).

U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel Brisbane of een plaats onderweg, maar u kunt ook extra stops tussenvoegen zoals in Port Stephens, Coffs Harbour en de Gold Coast.

Het beste kunt hiertoe even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en heeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.