Sydney - Adelaide

17-daagse selfdrive Zuid Australië

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 17 daagse selfdrive route door het zuiden van Australië laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Blue Mountains. Daarna gaat u via Canberra naar de staat Victoria. U verblijft bij Mount Buffalo National Park, dat ook wel "island in the sky" wordt genoemd. Daarna rijdt u naar de zuidkust - naar Lakes Entrance. Vandaar gaat u verder naar Wilsons Promontory National Park, waar u kunt genieten van de ongerepte natuur en prachtige weidse landschappen aan de zuidpunt van Australië. U rijdt dan naar Phillip Island en vervolgens via het Mornington Peninsula en de ferry tussen Portsea en Queenscliff naar de Great Ocean Road. Daarna vervolgt de route via het Grampians National Park, Naracoorte en het Coorong National Park naar Kangaroo Island. De laatste dag rijdt u naar Adelaide.

Reisschema (totaal 17 dagen / 3300 km):

1e dag: Blue Mountains (103km / 1hr 33min)
U haalt uw huurauto in Blue Mountains heeft u de middag om de Three Sisters te zien in Katoomba en met de kabelbaan af te dalen in de vallei voor een korte wandeling.

2e dag: Blue Mountains - Canberra (396km / 4hr 42min)
Op weg naar de hoofdstad Canberra kunt u de Jenolan Caves en de Kanangra-Boyd National Park bezoeken. Canberra is de hoofdstad van Australië, het is een volledig geplande stad met veel moderne architectuur en een aantal interessante musea.

3e dag: Canberra - Jindabyne (176km / 2hr 05min)
U vervolgt uw route zuidwaarts naar de Lakes Entrance (238km / 3hr 11min)
Mooie rit door de High Country van Victoria naar de zuidkust bij Lakes Entrance. Dit vissersplaatsje is een mekka voor watersporters en natuurliefhebbers.

7e dag: Lakes Entrance - Wilsons Promontory National Park (270km / 3hr 19min)
's Ochtends is er eerst tijd om de omgeving van Lakes Entrance te verkennen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes mogelijk. In de loop van de middag rijdt u westwaarts naar Warratha Bay – bij het Wilsons Promontory National Park, waar u 2 nachten verblijft. U heeft een volle dag ter beschikking om dit prachtige kustpark te verkennen – begin bijvoorbeeld met een strandwandeling bij Tidal River en doe daarna de Mount Oberon wandeltocht.

9e dag: Wilsons Promontory National Park - Phillip Island (128km / 1hr 46min)
Een korte rit naar Phillip Island, waar u aan het einde van de middag de Pinguïn Parade kunt bezoeken. Elke avond na zonsondergang komen de kleine pinguïns bij Phillip Island aan land en zoeken hun nestjes op.

10e dag: Phillip Island - Great Ocean Road (292km / 5hr 02min [incl. ferry])
U vervolgt uw route over het Mornington Peninsula naar Portsea, waar u de ferry neemt naar Queenscliff. U volgt de Great Ocean Road tot Lorne.

11e dag: Great Ocean Road - Grampians National Park (320km / 4hr 30min)
U vervolgt de Great Ocean Road tot Warrnambool, waar u landinwaarts afbuigt naar het Grampians National Park. Hier verblijft u 2 nachten, zodat er voldoende tijd is om dit park te verkennen. De Grampians is een zeer oud gebergte met ruige rotsformaties. Het is er rustig, er leven veel dieren en u kunt er prachtige wandeltochten maken.

13e dag: Grampians National Park - Naracoorte (235km / 2hr 44min)
U vervolgt uw route naar Mount Gambier, gelegen op de helling van de gelijknamige vulkaan. Doe de 5km lange "scenic drive" om Blue Lake. Na de middag rijdt u door naar het historische plaatsje Naracoorte, vooral bekend om z'n mooie grotten.

14e dag: Naracoorte - Coorong National Park (212km / 2hr 12min)
Nadat u 's ochtends de grotten heeft bezocht rijdt u noordwaarts langs het mooie Coorong National Park – met z'n hoge zandduinen. U kunt overnachten in cabins in het National Park of ten noorden van het park, langs de monding van de Murray rivier bij Murray Bridge, Goolwa of bij Victor Harbour.

15e dag: Coorong National Park - Kangaroo Island (337km / 5hr 00min [incl. ferry)
U rijdt noordwaarts langs de prachtige kust van het Coorong National Park en via Murray Bridge naar Cape Jervis. Onderweg kunt u evt. nog de plaatsjes Goolwa of Victor Harbour bezoeken. Bij Cape Jervis neemt u de ferry naar Penneshaw op Kangaroo Island, waar u 2 nachten blijft. U kunt twee dagen genieten van dit rustige eiland met z'n prachtige natuur. Bezoek de Remarkable Rocks, Flinders Chase National Park, de Kelly Hill grotten, little Sahara Desert en Seal Bay.

17e dag: Kangaroo Island - Adelaide (265km / 4hr 35min [incl. ferry])
Dit is de laatste dag van de selfdrive. U neemt weer de ferry naar het vaste land en rijdt naar Adelaide, waar de auto kan worden ingeleverd bij het huurdepot op de luchthaven of in de stad.

De ferry's in deze route varen vrijwel elk uur, bij uw reisdocumenten ontvangt u de ferry-timetable. U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel hotels, resorts, lodges als campings te vinden. Ook kunt u uw selfdrive uitbreiden met een extra stop in bijv. Melbourne of de Yarra Valley. Het beste kunt hiervoor een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en geeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.