Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 12 daagse selfdrive route door de omgeving van Perth laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Perth naar het zuiden, naar het wijngebied Margaret River waar u de twee kapen in het zuidwesten van Australië - Cape Leeuwin en Cape Naturaliste - kunt verkennen. De route gaat vervolgens verder langs de zuidkust naar Pemberton, Walpole en Albany. Daarna gaat de route landinwaarts - door de Stirling Ranges - naar het dorpje Hyden, waar de Wave Rock ligt. Vandaar gaat de route terug naar het westen naar York, net ten oosten van Perth. Vanaf hier rijdt u naar het dorpje Cervantes (ruim 200 km ten noorden van Perth) waar u in het Nambung National Park de Pinnacles kunt zien. De voorlaatste dag rijdt u terug naar Perth en besteed u nog een dag aan de kust bij Scarborough Beach en Fremantle. De laatste dag van de selfdrive eindigt in Perth.

Reisschema (totaal 12 dagen / 1866 km):

1e dag: Perth - Margaret River (323km / 3hr 47min)
U haalt uw huurauto in Perth af en rijdt in zuidelijke richting de stad uit naar Margaret River, waar u 2 nachten verblijft. Verken de grillige kustlijn met zeekliffen en de diepblauwe oceaan. In de heuvels liggen rustige dorpjes, wijngaarden, watervallen en Kauri bossen.

3e dag: Margaret River - Pemberton (196km / 2hr 58min)
Rijdt oostwaarts door de indrukwekkende Kauribossen naar Pemberton. Indien u de durf heeft, kunt u naar het uitzichtplatform in de 60 meter hoge "Fire Tree" klimmen. U kunt onderweg het schitterende D'Entrecasteaux National Park bezoeken.

4e dag: Pemberton - Walpole (128km / 1hr 50min)
U vervolgt de Western Highway naar Walpole, waar u het Valley of de Giants National Park kunt bezoeken en de "Treetop Walk" kunt doen.

5e dag: Walpole - Albany (121km / 1hr 27min)
U vervolgt de kustweg naar Albany, waar u 2 nachten verblijft. Ten zuiden van dit plaatsje ligt een mooie baai en een prachtig schiereiland, dat u het beste 's middags kunt bezoeken. Albany is een oud havenplaatsje, met aan de oostzijde mooie stranden.

7e dag: Albany - Wave Rock (Hyden) (346km / 4hr 45min)
Vanaf Albany gaat u landinwaarts naar de Stirling Ranges. Deze bergketen stijgt plotseling op uit het licht heuvelachtige landschap eromheen. Beklim Bluff Knoll (1073 m) voor een mooi uitzicht. U ziet tijdens het klimmen mooie wilde bloemen. Vervolgens rijdt u door naar Hyden.

8e dag: Wave Rock (Hyden) - York (256km / 3hr 12min)
's ochtends is er tijd om de beroemde Wave Rock te verkennen. Daarna rijdt u naar het historische plaatsje York in de prachtige Avon vallei.

9e dag: York - Pinnacles (Cervantes) (286km / 3hr 44min)
U rijdt noordwaarts naar Cervantes. Hier ligt het Nambung National Park, dat beter bekend staat als de Pinnacles. U ziet hier een enorm aantal zandstenen pilaren van soms wel 5 meter hoogte, die meer dan 30.000 jaar oud zijn. Het zijn fossiele resten van een oud bos.

10e dag: Pinnacles (Cervantes) - Scarborough Beach (Perth) (192km / 2hr 11min)
U rijdt terug naar Perth, waar u nog 2 nachten verblijft aan de kust bij Scarborough Beach. U heeft de tijd om bijv. het iets zuidelijker gelegen Fremantle te bezoeken, een havenstadje met enkele historische gebouwen, gezellige pubs en interessante kunstateliers.

12e dag: Scarborough Beach - Perth (18km / 0hr 18min)
Dit is de laatste dag van de selfdrive. U rijdt terug naar Perth en u kunt de auto inleveren bij het huurdepot in de stad of bij de luchthaven.

U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel Perth of onderweg. U kunt de selfdriveroute ook uitbreiden met een verblijf in Kalgoorlie en Esperance. Het beste kunt hiertoe even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en geeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.