Perth - Darwin Selfdrive

22-daagse selfdrive Perth naar Darwin

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 22 daagse selfdrive route langs de noordwestkust van Australië laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Perth rijdt u langs de westkust naar het noorden naar Cervantes. U vervolgt uw rit op de Hume Highway naar Kalbarri en Shark Bay, waar u bij Monkey Mia verblijft. Daarna gaat u landinwaarts, naar het Tom Price en het prachtige maar afgelegen Karijini National Park. De route gaat dan via Port Hedland verder naar Broome en door de Kimberley naar Kununurra. U gaat verder naar het oosten en verlaat Western Australia. Katherine is uw eerste stop in het Northern Territory en daarna rijdt u via Darwin.

Reisschema (totaal 22 dagen / 5269 km):

1e dag: Perth - Cervantes / Pinnacles (201km / 2hr 10min)
U haalt uw huurauto in Perth af en rijdt de stad uit in noordoostelijke richting. U rijdt naar Cervantes bij het Nambung National Park. In het Nambung National Park ziet u de mystieke kalksteen pilaren (pinnacles). Verder gaat het naar Geraldton waar de accommodatie gereserveerd is.

2e dag: Cervantes / Pinnacles - Kalbarri National Park (379km / 4hr 08min)
Aangename rit naar Kalbarri National Park, waar u 2 nachten verblijft. De grillige kustlijn staat bekend om de scheepswrakken vande Hollandse ontdekkingsreizigers. In het voorjaar bloeien hier meer dan 500 soorten wilde bloemen.

4e dag: Kalbarri National Park - Monkey Mia (398km / 5hr 08min)
U rijdt door een verlaten landschap naar Monkey Mia, waar u 2 nachten verblijft. Bij Shark Bay komen de dolfijnen dagelijks aan het strand. De prachtige stranden nodigen uit tot ontspanning.

6e dag: Monkey Mia - Coral Bay (581km / 7hr 47min)
Via Carnarvon rijdt u naar Coral Bay, waar u 2 nachten verblijft. U heeft een hele dag om een snorkel- en duikexcursie naar de fascinerende onderwaterwereld van het Ningaloo Reef te maken.

8e dag: Coral Bay - Karijini National Park (646km / 10hr 12min)
Dit is de langste etape in de selfdrive. Bij het Nanutarra Roadhouse verlaat u de North West Coastal Highway in oostelijke richting naar de Pilbara Region. U verblijft in het mijnstadje Tom Price, waar u 2 nachten verblijft. Tom Price is de uitvalsbasis voor het Karijini National Park en de Hamersley Ranges. U heeft daarna een hele dag tijd dit gebied te verkennen.

10e dag: Karijini National Park - Port Hedland (335km / 3hr 59min)
Via het Millstream-Chichester National Park bereikt u weer de highway langs de kust en vervolgens Port Hedland. In dit havenstadje ziet u rotstekeningen van de Aboriginals.

11e dag: Port Hedland - Broome (ca. 621km / 6hr 30min)
Lange rit naar Broome, het centrum van de parelvissers. De lokale architectuur is een interessante mix van koloniale en Aziatische invloeden. U verblijft 2 nachten in Broome. U heeft een hele dag om te genieten bij Cable Beach.

13e dag: Broome - Fitzroy Crossing (397km / 4hr 21min)
U rijdt oostwaarts naar Fitzroy Crossing. Onderweg kunt u bij Derby de Boab Prison Tree zien, die vroeger gebruikt werd als gevangenis. In geen geval mag u de schitterende Windjana Gorge missen. Een oase van rust ligt hier tussen miljoenen jaren oude rotsen. Vervolgens rijdt u langs Tunnel Creek naar Fitzroy Crossing (alleen mogelijk per 4wd). Indien u een gewone (2wd) auto heeft, dient u vanaf Broome de highway aan te houden.

14e dag: Fitzroy Crossing - Halls Creek (289km / 2hr 58min)
Voor u verder rijdt naar Halls Creek, moet u 's ochtends eerst een boottocht door de Geikie Gorge maken met zijn steile rotswanden en schitterende kleurenschakeringen.

15e dag: Halls Creek - Kununurra (359km / 2hr 58min)
Bezoek 's ochtends eerst het originele goudzoekerstadje Halls Creek. Daarna vervolgt u uw rit langs de Highway U rijdt verder noordelijk langs het Bungle Bungle gebergte naar Kununurra, waar u 3 nachten verblijft. We adviseren u een dagtocht per vliegtuig te maken naar het Bungle Bungle National Park, met z'n zwart-oranje rotsen. De andere dag kunt u, indien u een 4wd auto heeft, een rit maken naar El Questro station en bijvoorbeeld met de helikopter over deze immense boerderij maken. Een andere optie is een excursie langs de Ord rivier naar Lake Argyll.

18e dag: Kununurra - Katherine (515km / 6hr 18min)
Vandaag verlaat u Western Australia en bereikt u Katherine in het Northern Territory. U verblijft hier 2 nachten, zodat u de prachtige Katherine Gorge verkennen (per cruise of kano). U kunt op één dag tot bij de nauwe steile 5e gorge komen.

20e dag: Katherine - Darwin (254km / 3hr 16min)
De laatste dag is eigenlijk maar een korte rit terug naar Darwin via de Arnhemland Highway. Onderweg kunt u een stop maken bij de Fogg Dam, om de talrijke vogels te observeren. U kunt ervoor kiezen om een extra uitstap te maken naar het Darwin levert u de auto in bij het huurdepot op de luchthaven of in de stad.

 

U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel Perth, Darwin of een van de plaatsten onderweg, maar u kunt de selfdrive ook uitbreiden met een verblijf bij de Gibb River Road in de Kimberley. Het beste kunt hiertoe even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en heeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.