Perth - Broome Selfdrive

11-daagse selfdrive West-Australië

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 11-daagse selfdrive route langs de westkust van Australië laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Perth rijdt u langs de westkust naar het noorden naar Cervantes. U vervolgt uw rit op de Hume Highway naar Kalbarri en Shark Bay, waar u bij Monkey Mia verblijft. Daarna gaat u landinwaarts, naar het Tom Price en het prachtige maar afgelegen Karijini National Park. De route gaat dan via Port Hedland verder naar Broome.


Reisschema (totaal 11 dagen / 3148 km):

1e dag: Perth - Cervantes / Pinnacles (250km / 2:30hrs)
U haalt uw huurauto in Perth af en rijdt de stad uit in noordoostelijke richting. U rijdt naar Cervantes bij het Nambung National Park. In het Nambung National Park ziet u de mystieke kalksteen pilaren (pinnacles). Verder gaat het naar Geraldton waar de accommodatie gereserveerd is.

2e dag: Cervantes / Pinnacles - Kalbarri National Park (350km / 3:30hrs)
Aangename rit naar Kalbarri National Park, waar u 2 nachten verblijft. De grillige kustlijn staat bekend om de scheepswrakken vande Hollandse ontdekkingsreizigers. In het voorjaar bloeien hier meer dan 500 soorten wilde bloemen.

4e dag: Kalbarri National Park - Monkey Mia (400km / 3:30hrs)
U rijdt door een verlaten landschap naar Monkey Mia, waar u 2 nachten verblijft. Bij Shark Bay komen de dolfijnen dagelijks aan het strand. De prachtige stranden nodigen uit tot ontspanning.

6e dag: Monkey Mia - Coral Bay (570 km / 5hrs)
Via Carnarvon rijdt u naar Coral Bay, waar u 2 nachten verblijft. U heeft een hele dag om een snorkel- en duikexcursie naar de fascinerende onderwaterwereld van het Ningaloo Reef te maken.

8e dag: Coral Bay - Karijini National Park (590km / 5:30hrs)
Bij het Nanutarra Roadhouse verlaat u de North West Coastal Highway in oostelijke richting naar de Pilbara Region. U verblijft in het mijnstadje Tom Price, waar u 2 nachten verblijft. Tom Price is de uitvalsbasis voor het Karijini National Park en de Hamersley Ranges. U heeft de hele dag tijd dit gebied te verkennen.

10e dag: Karijini National Park - Port Hedland (420km / 4hrs)
Via het Millstream-Chichester National Park bereikt u weer de highway langs de kust en vervolgens Port Hedland. In dit havenstadje ziet u rotstekeningen van de Aboriginals.

11e dag: Port Hedland - Broome (ca. 620km)
Lange rit naar Broome, het centrum van de parelvissers. De lokale architectuur is een interessante mix van koloniale en Aziatische invloeden. U verblijft 2 nachten in Broome. U heeft een hele dag om te genieten bij Cable Beach.


U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel Perth, Broome of in één van de plaatsen onderweg. Maar u kunt ook nog extra stops tussenvoegen of bijvoorbeeld de route in de Pilbara regio aanpassen met een verblijf in Tom Price.Het beste kunt hiertoe even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en geeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.