Melbourne - Adelaide Selfdrive

8-daagse selfdrive Melbourne naar Adelaide

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 8 daagse selfdrive route langs de zuidkust van Australië - tussen Melbourne en Adelaide - laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U verlaat Melbourne in zuidwestelijke richting naar de Great Ocean Road. Daarna vervolgt de route via het Grampians National Park, Naracoorte en het Coorong National Park naar Kangaroo Island. De laatste dag rijdt u naar Adelaide.

Reisschema (totaal 8 dagen / 1497 km):

Dag 1: Melbourne - Great Ocean Road (187km / 2hr 39min)

U haalt uw huurauto op in Melbourne en rijdt de stad uit in westelijke richting. Nadat u de voorsteden heeft verlaten slingert de weg langs de kust naar Lorne, het begin van de Great Ocean Road.

Dag 2 - 3: Great Ocean Road - Grampians National Park (290km / 4hr 01min)

U vervolgt de Great Ocean Road tot Warnambool, onderweg stopt u bij de Twelve Apostles en de London Bridge. Bij Warnambool buigt u landinwaarts af naar het Grampians National Park. Hier verblijft u 2 nachten, zodat er voldoende tijd is om dit park te verkennen. De Grampians is een zeer oud gebergte met ruige rotsformaties. Het is er rustig, er leven veel dieren en u kunt er prachtige wandeltochten maken.

Dag 4: Grampians National Park - Naracoorte (219km / 2hr 58min)

U vervolgt uw route naar Mount Gambier, gelegen op de helling van de gelijknamige vulkaan. Doe de 5 km lange "scenic drive" om Blue Lake. Na de middag rijdt u door naar het historische plaatsje Naracoorte, vooral bekend om z'n mooie grotten.

Dag 5: Naracoorte - Coorong National Park (293km / 3hr 02min)

Nadat u 's ochtends de grotten heeft bezocht rijdt u noordwaarts langs het mooie Coorong National Park – met z'n hoge zandduinen. U kunt overnachten in cabins in het National Park of ten noorden van het park, langs de monding van de Murray rivier bij Murray Bridge,Goolwa of bij Victor Harbour.

Dag 6: Coorong National Park - Kangaroo Island (337km / 5hr 00min [incl. ferry)

U rijdt noordwaarts langs de prachtige kust van het Coorong National Park en via Murray Bridge naar Cape Jervis. Onderweg kunt u evt. nog de plaatsjes Goolwa of Victor Harbour bezoeken. Bij Cape Jervis neemt u de ferry naar Penneshaw op Kangaroo Island, waar u 2 nachten blijft. U kunt twee dagen genieten van dit rustige eiland met z'n prachtige natuur. Bezoek de Remarkable Rocks, Flinders Chase National Park, de Kelly Hill grotten, little Sahara Desert en Seal Bay.

Dag 8: Kangaroo Island - Adelaide (187km / 3hr 27min)

Dit is de laatste dag van de selfdrive. U neemt weer de ferry naar het vaste land en rijdt naar Adelaide, waar de auto kan worden ingeleverd bij het huurdepot op de luchthaven of in de stad. De ferry in deze route vaart een aantal keren per dag, bij uw reisdocumenten ontvangt u de ferry-timetable

U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel hotels, resorts, lodges als campings te vinden. U kunt altijd een offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend, voor een een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.