Hobart Selfdrive

10-daagse selfdrive Tasmanië

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 10 daagse selfdrive route over het eiland Tasmanië aat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Hobart naar het noorden naar Lake St Clair, vervolgens door naar de westkust bij Strahan. Vandaar gaat u verder naar het Cradle Mountain National Park. Vervolgens bezoekt u de 2e stad van Tasmanië, Launceston, waarna u naar de oostkust gaat - naar Freycinet National Park. Port Arthur en uiteindelijk rijdt u terug naar Hobart.

Reisschema (totaal 10 dagen / 1231 km):

1e dag: Hobart - Lake St Clair (180 km / 2:10hrs)
U haalt uw huurauto in Hobart af en rijdt u noordwaarts de stad uit. U kunt evt. eerst het Mount Field National Park bezoeken, alvorens naar Lake St Clair te gaan, dat aan de zuidkant van de Cradle Mountains ligt. Dit nationale park is zeer geschikt om een wandeling te maken. 

2e dag: Lake St Clair - Darwin (120 km / 1:20hrs)
U rijdt naar het plaatsje Strahan aan de westkust, waar u 2 nachten blijft. U komt onderweg door het historische mijnplaatsje Queenstown. Onderweg rijdt u door het noordelijke deel van het Franklin Gordon Wild Rivers National Park, waar evt. al enkele wandelmogelijkheden zijn vanaf de weg.

3e dag: Strahan
U heeft een volle dag de tijd om de prachtige omgeving van Strahan te verkennen. Wij bevelen een boottocht op de Gordon River en door Macquarie Harbour aan of een rondvlucht met het watervliegtuig. 

4e dag: Strahan - Cradle Mountain NP (200 km / 2:20hrs)
U rijdt verder noordwaarts en kunt naar het Cradle Mountain National Park, met z'n steile bergen en kristalheldere meertjes. U overnacht hier 2 nachten in de beroemde Cradle Mountain Lodge. De omgeving waar u vandaag doorheen rijdt oogt zeer verlaten en biedt prachtige panorama's.

5e dag: Cradle Mountain National Park
Een grote hoeveelheid mogelijkheden om het schitterende Cradle Mountain National Park, een "World Heritage Area", alleen of met een excursie te verkennen - wandelend, met de mountain bike of per kano. 

6e dag: Cradle Mountain NP - Launceston (150 km / 2:00hrs)
Korte rit naar Launceston, de tweede stad op Tasmanië aan de Tamar River. Launceston heeft een paar fraaie musea, kunstenaars galeriën en een historisch stadcentrum. In de Tamar Valley vindt u een aantal wijngaarden en leuke dorpjes.

7e dag: Launceston - Freycinet NP (180 km / 2:10hrs)
Over de Elephant Pass rijdt u naar de westkust en bereikt het Freycinet National Park. U verblijft 2 nachten in de aangename Freycinet Lodge. De kustweg biedt fraai uitzicht en de stranden nodigen uit om te gaan zwemmen. Bij het Mount William National Park kunt u fraaie wandelingen maken.

8e dag: Freycinet National Park
U kunt naar hartelust dit schitterende nationale park verkennen. Vanaf de Freycinet Lodge worden ook excursies aangeboden. Wereldberoemd is Wineglass Bay, maar het zijn vooral de uitbundige natuur en de rust die dit park zo aangenaam maken. Een echt hoogtepunt van deze selfdrive.

9e dag: Freycinet NP - Port Arthur (180 km / 2:10hrs)
U rijdt zuidwaarts langs de oostkust, waar u onderweg een bezoek kunt brengen aan het voor de kust gelegen Maria Island, dat in z'n geheel een natuurreservaat vormt. Aan het eind van de middag bereikt u de ruïnes van de strafkolonie Port Arthur. U kunt hier Ghost Tours doen en de ruïnes bezoeken, maar ook relaxen in het aangename dorpje bij de ruïnes behoort tot de mogelijkheden.

10e dag: Port Arthur - Hobart (95 km / 1:15hrs)
Dit is de laatste dag van de selfdrive. U rijdt terug naar Hobart en kunt de auto inleveren bij het huurdepot in de stad of bij de luchthaven. Onderweg kunt u evt nog het Tasman National Park bezoeken.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.