Darwin Selfdrive

6-daagse selfdrive Top End

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 6 daagse selfdrive route door het Top End van het Northern Territory laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Darwin naar het Kakadu National Park. Daarna rijdt u door naar Katherine. Daar gaat u weer noordwaarts naar Lichfield National Park. De laatste dag gaat u terug naar Darwin.

Reisschema (totaal 6 dagen / 912 km):

1e dag: Darwin - Kakadu National Park (80km / 1:30hrs)
U haalt uw huurauto in Darwin af en rijdt via de Stuart Highway de stad uit in zuidelijke richting. Na 35 km slaat u linksaf naar Kakadu National Park via de Arnhemland Highway. Onderweg kunt u een stop maken bij de Fogg Dam, om de talrijke vogels te observeren. U verblijft 2 nachten in het park, voldoende tijd om Ubirr Rock en Nouralangi Rock te zien, met z'n indrukwekkende Aboriginal rotstekeningen. Wij adviseren ook de bootstocht op de Yellow Waters Billabong aan. U ziet krokodillen en andere dieren die kenmerkend zijn voor dit gebied.

3e dag: Kakadu National Park - Katherine (300km / 3hrs)
's Ochtends maakt u een mooie rit door het zuidelijk deel van het park naar Katherine. U verblijft hier 2 nachten, zodat u de prachtige Katherine Gorge verkennen (per cruise of kano). U kunt op één dag tot bij de nauwe steile 5e gorge komen. 

5e dag: Katherine - Litchfield National Park (200km / 1:50hrs)
U rijdt naar Batchelor. Iets ten westen van Batchelor ligt het Litchfield National Park (160km retour). Dit park is vooral bekend vanwege z'n prachtige watervallen. Neem een verfrissend bad bij één van de talrijke watervallen. Veel van de watervallen liggen door de spray in een tropisch regenwoud. Interessant zijn ook de termieten heuvels, die allemaal in noord-zuid richting liggen. U verblijft 1 nacht bij Lake Bennett (bij Batchelor). 

6e dag: Litchfield National Park - Darwin (85km / 1hrs)
Dit is de laatste dag van de selfdrive. U rijdt terug naar Darwin en u kunt de auto inleveren bij het huurdepot in de stad of bij de luchthaven. 

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.