Cairns Selfdrive

7-daagse selfdrive Noord Queensland

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 7-daagse selfdrive route door het noorden van Queensland laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Cairns eerst zuidwaarts naar Mission Beach - waar u 2 nachten verblijft. Daarna landinwaarts via de Atherton Tablelands en Kuranda naar Palm Cove - waar u ook 2 nachten verblijft. De laatste 2 nachten brengt u door in Daintree National Park, bij Cape Tribulation.

Op de laatste dag rijdt u weer terug naar Cairns.

Reisschema (totaal 7 dagen / 640km)

1e dag: Cairns - Mission Beach (139km / 1hr 48min)
U haalt uw huurauto in Cairns af en rijdt de stad uit in zuidelijke richting naar het badplaatsje Mission Beach, waar u 2 nachten verblijft. Het heeft een prachtig strand en voor de kust liggen een aantal paradijselijke eilanden.

2e dag: Mission Beach
We adviseren u met de boot naar Dunk Island te gaan. U kunt een wandeling maken door het nationale park op dit eiland. U ziet er prachtig regenwoud met veel bloemen en vogels. Uiteraard is relaxen aan één van de prachtige stranden ook een optie. Een alternatief is om op de Tully River te gaan wildwaterraften.

3e dag: Mission Beach - Palm Cove (246km / 3hr 20min)
U rijdt verder over de Bruce Highway en slaat af bij Innisfail landinwaarts, naar de Atherton Tablelands om de beroemde Curtain Figtree, Malaa Malaa Falls, de Barron Gorge en het leuke bergdorpje Kuranda te bekijken. U kunt ook een stukje met de Skyrail naar het tussenstation gaan, om een goede indruk te krijgen van het regenwoud, de vogels en bloemen in de toppen van de bomen en een spectaculair uitzicht te hebben op de Barron Gorge. Daarna rijdt u weer terug naar de kust en rijdt u verder naar de badplaats Palm Cove, waar u 2 nachten verblijft (bijv. in het Paradise on the Beach Resort).

4e dag: Palm Cove
U heeft een volle dag om lekker uit te rusten aan het prachtige strand van Palm Cove. U kunt de dag ook benutten voor een bezoek aan het beroemde Great Barrier Reef per cruise (vertrek vanuit Port Douglas).

5e dag: Palm Cove - Daintree National Park (116km / 2hr 10min)
U rijdt verder naar Cape Tribulation, waar u 2 nachten verblijft in een klein aangenaam resort (bijv. in de Heritage Lodge Daintree). 's Ochtends kunt u eerst even Port Douglas bezoeken. Daarna rijdt u naar de Daintree River, waar u krokodillen kunt spotten tijdens een riviercruise. U kunt ook de Mossman Gorge bezoeken, en daar een wandeltocht door het regenwoud maken.

6e dag: Daintree National Park
U heeft een volle dag om lekker uit te rusten bij Cape Tribulation, of een wandeltocht te maken door de jungle of langs het strand. of om bijv. een excursie te maken over de ruige Bloomfield Track (kan alleen per 4WD).

7e dag: Daintree National Park - Cairns (139km / 2hr 32min)
Dit is de laatste dag van de selfdrive, u rijdt terug naar Cairns en u kunt de auto inleveren bij het huurdepot in de stad of bij de luchthaven. U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel hotels / resorts / lodges en campings te vinden. Uiteraard kunnen we deze zelfdrive route ook verder aanpassen aan uw specifieke wensen, bijvoorbeeld verlengen met een verblijf bij de Undara Lava Tube, bij Townsville (voor een bezoek aan Magnetic Island) en bij Cooktown. Het beste kunt hiertoe even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en heeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.