Cairns - Brisbane Selfdrive

17-daagse selfdrive Oostkust Australie

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 17 daagse selfdrive route langs de oostkust van Queensland laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. Laat u verrassen door de afwisselende landschappen. Hoogtepunten van deze reis omvatten, het Great Barrier Reef en haar prachtige eilanden, Fraser Island - het grootste zandeiland ter wereld en het weelderige regenwoud van Lamington National Park. U gaat vanuit Brisbane

Reisschema (totaal 17 dagen / 2014 km

Dag 1: Cairns - Port Douglas (80km / )
Uw reis begint vandaag met de schitterende kustroute van Cairns naar Port Douglas. Dit kleine mondaine badplaatsje is de perfecte uitgangsbasis voor een bezoek aan het Great Barrier Reef, de Outback van Queensland en het regenwoud van Daintree National Park en Cape Tribulation.
Overnachting: 3 nachten Meridien Port Douglas - Superior Studio logies

Dag 2: Port Douglas
Vandaag staat er een dagexcursie met Poseidon naar het Great Barrier Reef op het programma. De supermoderne, 24m lange motorcatamaran (max. 80 passagiers) brengt u vanaf Port Douglas naar het rif. Duik als beginner of duiker (met brevet) of zwem als snorkelaar bij de koralriffen. Er worden 3 plaatsen in het rif aangedaan om te duiken en te snorkelen. Een uitgebreide lunch, koffie- en thee gedurende de dag en de snorkeluitrusting zijn inbegrepen. U kunt aan een begleide snorkeltour deelnemen, luisteren naar de kennis van zeebiologen of gewoon relaxen aanboord. Geniet van uw dagtocht naar het grootste rif ter wereld!

Dag 3: Port Douglas
Ook vandaag maakt u een dagexcursie, met Billy Tea per 4WD voertuig naar Daintree National Park en Cape Tribulation. U maakt een boottocht op de Daintree River en leert meer over krokodillen, het mangrovenwoud en zijn bewoners. Voor de barbecue lunch wordt gestopt voor een korte wandeling in het regenwoud met wat geluk ziet u een Rainforest dragon of een Cassowary vogel. Na de lunch gaat u verder over de beroemde Bloomfield Track (4x4). Bij Emmagen Creek is er de mogelijkheid een verfrissende duik te nemen temidden va het regenwoud. Met als vieruurtje heerlijk tropisch fruit met Billy Tea (thee gemaakt op het campvuur in een billy). Op de terugweg verkent u met uw gids Cape Tribulation, waar regenwoud en rif elkaar ontmoeten.

Dag 4: Port Douglas - Mission Beach (300km)
U rijdt verder naar Mission Beach. Wij raden u aan de weg door het binnenland te nemen door de Atherton Tablelands naar Kuranda, een klein stadje in het regenwoud. Onderweg kunt u even uitstappen bij de Millaa Millaa Falls en de Cathedral Fig Tree (inderdaad een gigantische fig - vijgenboom). Op Lake Barrine kunt u een korte bootttocht maken en langs Lake Eacham vindt u mooie plekjes om te picknicken.
Overnachting: 1 nacht Castaway Resort & Spa

Dag 5: Mission Beach - Townsville (250km)
Op de weg langs de kust van Mission Beach naar Townsville heeft u een mooi uitzicht op de eilanden in de oceaan. Bij Tully River kunt u deelnemen aan het spectaculaire wildwater raften. U kunt dit vooraf regelen in Mission Beach. Het wildwater raften is niet alleeen een adrenaline verhogende ervaring het is tevens de beste manier om de smalle Tully Gorge met zijn spectaculaire waterval te zien. Bij aankomst in Townsville neemt u de ferry naar Magnetic Island, de laatste ferry gaat om 20.45 uur.
Overnachting: 2 nachten Peppers Blue Resort Magnetic Island - Resort Room logies en ferry transfers

Dag 6: Magnectic Island
Het eiland, wat voor het grootste deel een National Park is, staat bekend als Koala hoofdstad van de wereld. U kunt het eiland prima per mountainbike of mini-moke (kleine open auto) verkennen.

Dag 7: Townsville - Airlie Beach (310km)
U rijdt langs ananas, mango en suikerriet velden richting Airlie Beach. Dit gezellige kleine plaatsje is de uitvalsbasis voor een verkenning van de idyllische Whitsunday Islands. U verblijft op Hamilton Island, het grootste eiland van de groep. Het is mogelijk vanaf Hamilton per boot een excursie te maken naar Whitehaven Beach of het Great Barrier Reef.
Overnachting: Palm Bungalows Hamilton Island - Palm Bungalow logies en ferry transfers

Dag 8-9: Hamilton Island - Whitsunday Islands
Vanaf vandaag heeft u 2 volle dagen om te genieten van uw eilandverblijf. U kunt zalig niets doen of een wandeling of excursie per boot maken.

Dag 10: Airlie Beach - Yeppoon (395km)
U rijdt naar Rockhampton en slaat daar af naar het surfplaatsje Yeppoon. Onderweg komt u lans Mackay, waar u eventueel een zijtrip kunt maken naar het Eungela National Park (120km extra).
Overnachting: Rydges Capricorn Resort Yeppoon - Resort Room logies

Dag 11: Yeppoon - Hervey Bay (395km)
De route die u vandaag aflegt blinkt niet uit in schoonheid. Wij raden u daarom aan op tijd te vertrekken zodat u eenmaal aangekomen in Hervey Bay een vroege ferry naar Fraser Island kunt nemen. De eerste Fastcat vertrekt om 12.00 uur, vervolgens om 16.00, 19.00 en 22.00 uur.
Overnachting: 2 nachten Kingfisher Bay Resort - Adventure Package incl. ferry transfers, hotekamer incl. ontbijt en een Fraser dagexcursie per 4WD voertuig.

Dag 12: Fraser Island
Het resort organiseert vandaag een dagexursie per 4WD voertuig (lunch inclusief). U bezoekt de hoogtepunten van Fraser Island, de mogelijkheid bestaat een duik te nemen in het heldere water van Lake McKenzie.

Dag 13: Hervey Bay - Noosa Heads (180km)
Een korte rit vandaag naar de Australische Sunshine Coast. U verblijft in Noosa, een aangenaam badplaatsje met de mooiste stranden, de meest beschutte ligging en een gezellige sfeer - vooral 's avonds als er straatmarkten zijn en de mensen over de boulevard en door de winkelstraat flaneren. In het achterland treft u de panoramische Glass House Mountains aan.
Overnachting: 2 nachten Australis Noosa Lakes Resort - Studio Room logies

Dag 14: Noosa Heads
Breng vandaag een bezoek aan het strand of het prachtige achterland van Noosa. U kunt vandaag een fietstocht maken door de prachtige omgeving waar veel koala's leven.

Dag 15: Noosa Heads - Lamington National Park(220km)
Vanuit de kust rijdt u zuidwaarts over de highway, waarmee u om Brisbane heen rijdt (let op: dit is een tolbrug - de tol kunt u online via de creditcard betalen). U kunt eventueel de ochtend gebruiken om de stad te bezoeken. Vervolgens rijdt u via een prachtige panoramische bergweg door naar uw accommodatie in het Lamington National Park.
Overnachting: 2 nachten O'Reilly's Rainforest Retreat - Mountain View logies

Dag 16: Lamington National Park
Het nationale park is ideaal om wandeltochten door het subtropische regenwoud te maken. U kunt dit doen vanuit uw hotel dat midden in het park ligt. De familie O'Reilly is al meer dan 80 jaar bekend om haar gastvrijheid. Tot de mogelijkheden van het hotel horen de Tree Top Walkway, hangbruggen door het dichte dank van het regenwoud. De vele wandelpaden voeren u naar de betoverende watervallen en fantastische uitkijkpunten die het nationale park rijk is. 

Dag 17 Lamington National Park - Brisbane (110km)
Een korte rit door groen heuvellandschap brengt u aan het einde van uw route in Brisbane.U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel Cairns, Mission Beach, Mackay en bij Brisbane. Het beste kunt hiertoe even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en heeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.