Brisbane Selfdrive

8-daagse selfdrive route Brisbane

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 8 daagse selfdrive route door de omgeving van Brisbane laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Brisbane eerst naar het Lamington National Park, dat landinwaarts van de Gold Coast ligt. Daarna rijdt u naar het noordwesten - als het ware met een grote boog om Brisbane - naar Bunya National Park. U komt door een zeer landelijk gebied waar ook uitstekend farmstays in te plannen zijn. Daarna vervolgt u uw route naar het noordoosten, naar Hervey Bay, vanwaaruit u Fraser Island kunt bezoeken. Sunshine Coast - bij Noosa. Op de laatste dag van deze selfdrive rijdt u via de Glasshouse Mountains terug naar Brisbane.

Reisschema (totaal 8 dagen / 1.131 km):

1e dag: Brisbane - Lamington National Park (147km / 2hr 14min)
U haalt uw huurauto in Brisbane af en rijdt de stad uit in zuidelijke richting. U volgt het beste de borden Gold Coast, voor een kort bezoek aan de badplaats Surfers Paradise. Na de lunch zou u via Canungra de bergen kunnen ingaan, naar het Lamington National Park, waar u 2 nachten verblijft. Op de 2e dag kunt u het beste een wandeltocht maken door het park.

3e dag: Lamington National Park - Bunya Mountains (333km / 4hr 23min)
U rijdt een stukje terug naar Brisbane, waarna u de Warrego Highway volgt richting Ipswich en Dalby. Bij Dalby gaat u rechtsaf de Bunya Highway op naar het Bunya Mountains National Park, waar u 1 nacht verblijft op de Old Boyneside Farm.

4e dag: Bunya Mountains - Hervey Bay (291km / 3hr 42min)
U rijdt terug naar de kust - via Kingaroy, Murgon en Maryborough naar Hervey Bay, waar u 2 nachten verblijft. U kunt de volgende dag met de ferry naar Fraser Island gaan en op het eiland een dagvullende 4wd excursie maken. Van mei t/m sep kunt u in de baai walvissen zien.

6e dag: Hervey Bay - Sunshine Coast (193km / 2hr 33min)
U rijdt zuidwaarts naar Noosa Heads aan de Sunshine Coast, waar u 2 nachten verblijft. Het badplaatsje Noosa heeft een mediterrane sfeer. U kunt op de 7e dag een fietstocht maken door de prachtige omgeving waar veel koala's leven.

8e dag: Sunshine Coast - Brisbane (167km / 2hr 49min)
U volgt het beste de mooie kustweg langs de badplaatsjes Coolum Beach en Caloundra, waarna u meer landinwaarts rijdt richting Brisbane. U kunt de "scenic route" nemen door Glass House Mountains – met z'n eigenaardige karst-landschap. Aan het eind van de dag levert u de huurauto in bij het huurdepot in de stad of bij de luchthaven. U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel Gold Coast of langer bij Bunya National Park. Het beste kunt hiertoe even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en heeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.