Brisbane - Cairns Selfdrive

14-daagse route langs de kust van Queensland

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 14 daagse selfdrive route langs de kust van Queensland laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U volgt vanuit Brisbane de kustlijn naar het noorden, naar de Sunshine Coast. De volgende stop is Hervey Bay, waar u een bezoek brengt aan Fraser Island. Daarna volgt een lang stuk naar de Whitsundays, waarbij u de lange route onderweg breekt met een stop bij Rockhampton. Voordat u de Whitsunday Islands bereikt verblijft u ook nog bij Mackay. Bij de Whitsundays kunt u vanuit Airlie Beach cruisen naar de tropische eilanden voor de kust. Het volgende hoogtepunt langs de kust is Magnetic Island, waar u koala's in het wild ziet. Daarna rijdt u verder noordwaarts - om Cairns via de Atherton Tablelands - naar het badplaatsje Port Douglas. Daintree National Park en het Great Barrier Reef.

De laatste dag rijdt u terug naar Cairns.

Reisschema (totaal 14 dagen / 2014 km):

1e dag: Brisbane - Sunshine Coast (161km / 2hr 24min)
U haalt uw huurauto in Brisbane af en rijdt de stad uit in noordelijke richting. Nadat u de voorsteden heeft verlaten, kunt u de "scenic route" nemen door Glasshouse Mountains – met z'n eigenaardige karst-landschap. Vervolgens rijdt u door tot Noosa Heads aan de Sunshine Coast, waar u 2 nachten verblijft. Het badplaatsje Noosa heeft een mediterrane sfeer. U kunt op de 2e dag een fietstocht maken door de prachtige omgeving waar veel koala's leven.

3e dag: Sunshine Coast - Hervey Bay (195 km / 2hr 34min)
U rijdt via de Bruce Highway - via Gympie en Maryborough - door naar Hervey Bay, waar u 2 nachten verblijft. U kunt de volgende dag met de ferry naar Fraser Island gaan en op het eiland een dagvullende 4wd excursie maken. Het eiland vormt één van de hoogtepunten langs de oostkust, met een uitbundige natuur en prachtige landschappen. Fraser Island is het grootste zandeiland ter Wereld. Van mei t/m sep kunt u in de baai walvissen zien.

5e dag: Hervey Bay - Rockhampton (403 km / 4hr 40min)
U rijdt via de Bruce Highway naar Rockhampton. Onderweg kunt u stops maken bij de historische plaatsen Gladstone en Bundaberg. De kustweg slingert door heuvels en voert over de kustvlakte door bossen, suikerrietvelden en plantages. U kunt evt ook in de badplaats Yeppoon verblijven, dat 50 km ten noordoosten van Rockhampton ligt (ca 45 minuten rijden vanaf Rockhampton). Dit badplaatsje vormt een aanzienlijk aangenamer verblijf dan in de stad Rockhampton zelf.

6e dag: Rockhampton - Airlie Beach (478 km / 5hr 09min)
Nog een lange rit, u rijdt naar Airlie Beach. Onderweg komt u langs Mackay, waar u evt. een uitstap kunt maken naar het Eungela National Park (120km extra). In Airlie Beach verblijft u 2 nachten. U kunt dus met de watertaxi een dag naar één van de Whitsunday eilanden bezoeken, een zeiltocht maken of een trip maken naar het prachtige buitenrif van het Great Barrier Reef.

8e dag: Airlie Beach - Townsville (275km / 3hr 10min)
Door ananas, mango en suikerrietvelden gaat de weg verder naar Townsville, waar u 2 nachten verblijft. Hier kunt u het 'Great Barrier Reef Wonderland' aquarium bezoeken, waar u de flora en fauna van deze fascinerende onderwaterwereld leert kennen. U heeft een volle dag om Magnetic Island te verkennen, waarheen u dagelijks vanuit Townsville per ferry heen kunt varen. Driekwart van het eiland is nationaal park waar veel koala's in het wild leven en het is de makkelijkste plek om ze ook daadwerkelijk te zien. Het hele eiland ruikt naar de eucalyptus en u ziet er prachtige natuur en stranden.

10e dag: Townsville - Mission Beach (236km / 2hr 50min)
U rijdt verder over de Bruce Highway - en via Cardwell (waarvandaan u Hinchinbrook Island kunt bezoeken) en Tully (waar u kunt wildwater raften) rijdt u naar het aangename badplaatsje Mission Beach. Voor de kust liggen een aantal tropische eilanden, die u kunt bezoeken. Ook zijn er mooie wandelingen te maken in de omgeving.

11e dag: Mission Beach - Palm Cove (240km / 3hr 14min)
U rijdt verder over de Bruce Highway en slaat af bij Innisfail landinwaarts, naar de Atherton Tablelands om de beroemde Curtain Figtree, Malaa Malaa Falls, de Barron Gorge en het leuke bergdorpje Kuranda te bekijken. U kunt ook een stukje met de Skyrail naar het tussenstation gaan, om een goede indruk te krijgen van het regenwoud, de vogels en bloemen in de toppen van de bomen en een spectaculair uitzicht te hebben op de Barron Gorge. Daarna rijdt u weer terug naar de kust en rijdt u verder naar de badplaats Palm Cove, waar u de laatste 3 nachten blijft. Er is tijd om het beroemde Great Barrier Reef te bezoeken per cruise en voor een rit door het schitterende Daintree National Park naar Cape Tribulation.

14e dag: Palm Cove - Cairns (26 km / 0hr 28min)
Dit is de laatste dag van de selfdrive. U levert de auto in bij het huurdepot in Cairns op de luchthaven of in het stadje.U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel Lamington National Park (net ten zuiden van Brisbane) of aanpassen met een stuk door de Outback van Queensland naar Carnarvon National Park en Emerald of bij het Eungela National Park. U kunt altijd een offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend, waarnee u snel een idee krijgt van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.