Alice Springs Selfdrive

6-daagse 4WD selfdrive route Red Centre

Selfdrive route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 6 daagse selfdrive route door het Red Centre van Australië laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Alice Springs over de verharde weg de Western MacDonnell Ranges in, naar Glen Helen. Vervolgens rijdt u over de onverharde Meereenie Loop Road naar Kings Canyon. Vandaar vervolgt u uw route weer over de verharde weg naar Ayers Rock en de Olga's.

Op de laatste dag van de selfdrive rijdt u weer terug naar Alice Springs.

Reisschema (totaal 6 dagen / km):

1e dag: Alice Springs - Glen Helen (180km / 4hr 03min)
U haalt uw 4wd huurauto in Alice Springs af. Bij het lokale Tourist Office krijgt u een vergunning voor de weg door het Aboriginalland. Prachtige rit langs de Western MacDonnell Ranges naar Glen Helen, waar u 2 nachten verblijft. Onderweg kunt u Palm Valley, Standely Chasm en Ormiston Gorge bezoeken. In Glen Helen verblijft u 2 nachten in het historische Glen Helen Resort.

2e dag: Glen Helen
U heeft een volle dag om de omgeving van Glen Helen te verkennen. U kunt bijv. naar de prachtige Palm Valley gaan of de ruïnes bij Hermannsburg en Finke Gorge bezoeken.

3e dag: Glen Helen - Kings Canyon (316km / 6hr 24min)
Op de onverharde Mereenie Loop Road rijdt u door de 'echte' outback. Fascinerende uitzicht van de lookouts over de woestijn. Het is het beste kunt u niet al te laat vertrekken naar Kings Canyon, als u de mooie 'Canyon Walk' wilt maken (ca.3- 4 uur). U kunt ook voor de kortere 'Creek Walk' (ca. 1 uur) kiezen.

4e dag: Kings Canyon - Ayers Rock (304km / 3hr 03min)
U rijdt verder naar Ayers Rock, waar u 2 nachten verblijft. Vanwege de kleurveranderingen is de monoliet Ayers Rock het mooist bij zonsondergang. Vanwege de vele Aboriginal tekeningen is het de moeite waard er omheen te wandelen. We adviseren ook een kijkje te gaan nemen bij de iets verderop gelegen Olga's en een wandeling door de 'Valley of the Winds' te maken.

5e dag: Ayers Rock en Olga's
U heeft nog een dag om de omgeving van Ayers Rock te verkennen of lekker te relaxen in het hart van de grote Australische woestijn. Er zijn ook tal van excursies mogelijk naar de Aboriginal Communities in de omgeving.

6e dag: Ayers Rock - Alice Springs (445km / 4hr 29min)
Dit is de laatste dag van de selfdrive. U kunt de auto evt inleveren bij het huurdepot in Ayers Rock of terugrijden naar Alice Springs en de auto daar inleveren bij het huurdepot op de luchthaven of in de stad. U komt onderweg langs Erldunda, waar u de "camel farm" kunt bezoeken.

U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel hotels / resorts /lodges en campings te vinden. Het beste kunt u een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en geeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door Google Maps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.