Adelaide Selfdrive

9-daagse selfdrive route vanuit Adelaide

Selfdrive Route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 9 daagse selfdrive route door South Australia laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Adelaide eerst zuidwaarts naar Kangaroo Island - waar u 3 nachten verblijft. Daarna gaat u terug naar het vaste land, en rijdt u via de Adelaide Hills naar de Barossa Valley - de wijnregio noordelijk van Adelaide. De dag daarna heeft u een korte rit naar een andere wijnvallei bij het dorpje Clare. Daarna gaat u verder noordwaarts - de outback in - naar de Flinders Ranges, waar u 3 nachten verblijft. Op de laatste dag rijdt u weer terug naar Adelaide.

Reisschema (totaal 9 dagen / 1329 km):

Dag 1: Adelaide - Kangaroo Island (186km / 3hr 32min)

U haalt uw huurauto op in Adelaide en u rijdt naar Cape Jervis, waar u de ferry neemt naar Kangaroo Island. Bij Penneshaw volgt u de verharde weg naar Kingscote.

Dag 2: Kangaroo Island

U heeft de hele dag om Kangaroo Island te verkennen. Op dit unieke eiland ziet u de rotsformaties 'Remarkable Rocks' en 'Admiral's Arch'. U bezoekt Seal Bay National Park, waar de zeehonden regelmatig naar het strand komen. Goede kans om de op het eiland levende koala's arenden, wallaby's, echidna's, kangoeroes en de Fairy pinguïns te observeren.

Dag 3: Kangaroo Island

U heeft nog een dag om excursies op Kangaroo Island te maken.

Dag 4: Kangaroo Island - Barossa Valley (295km / 5hr 03min)

U rijdt terug naar Penneshaw, waar u de ferry neemt. Vanaf Cape Jervis gaat u via het door Duitse emigranten gestichte Hahndorf en via de glooiende Adelaide Hills naar de Barossa Valley.

Dag 5: Barossa Valley - Clare Valley (98km / 1hr 22min)

Korte rit naar de Clare Valley, een iets noordelijker gelegen wijngebied. U rijdt door een omgeving die aan Zuid-Frankrijk doet denken.

Dag 6: Clare Valley - Flinders Ranges (292km / 3hr 24min)

U volgt zoveel mogelijk de highway naar Port Augusta. Daar slaat u af richting Hawker en u rijdt door tot Wilpena Pound in de Flinders Ranges, waar u 3 nachten verblijft.

Dag 7: Flinders Ranges

U heeft nog een dag om excursies in de Flinders Ranges te maken. Maak een wandeltocht door de schitterende Wilpena Pound, het hotel zorgt voor de transfers. Er zijn tal van andere wandeltochten en excursies te maken.

Dag 8: Flinders Ranges

U heeft nog een dag om wandeltochten of excursies in de Flinders Ranges te maken, u kunt bijvoorbeeld naar Arkaroola gaan.

Dag 9: Flinders Ranges - Adelaide (456km / 5hr 08min)

Dit is de laatste dag van de selfdrive. U rijdt terug naar Adelaide en kunt de auto of camper inleveren bij het huurdepot in de stad of bij de luchthaven.

U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel hotels, resorts, lodges en campings te vinden. Uiteraard kunnen we deze selfdrive route ook verder aanpassen aan uw specifieke wensen, bijvoorbeeld verlengen met een verblijf bij Coober Pedy, de Murray River, bij het Coorong National Park of op het Yorke Peninsula. Het beste kunt hiervoor een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en geeft u snel een idee van de mogelijkheden.

Routekaart

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.