Eilanden

De hoofdeilanden van Samoa

Upolu, het hoofdeiland van Samoa, en Savai'i, het grootste eiland van Samoa, maken beide deel uit van het westelijke gedeelte van de Samoa-Eilanden. Amerikaans-Samoa vormt het oostelijke deel van de Samoa-Eilanden. 

Upolu cultuur | vakantie Samoa

Upolu

Lava, watervallen en de Bahai tempel

De kustlijn is grillig, met baaien en stranden. In het oostelijk deel van Upolu vinden we de Falefa Falls en de 90 meter hoge Fuipisia Falls. Aan de westzijde van Upolu ligt de haven, die alom bekend staat als de Wharf. Vanaf hier varen er dagelijks veerboten tussen Upolu en Savai'i.

Savaii strand | vakantie samoa

Savaii

Lava, regenwoud en blowholes

Savai'i, het grootste eiland van Samoa, is zeer dun bevolkt en nog nauwelijks tot ontwikkeling gebracht. Het eiland wordt overheerst door de centraal gelegen 1850 meter hoge vulkaanberg Matavanu. De dorpjes op Savai'i zien er nog zeer traditioneel uit, met hutten die geheel in Polynesische stijl zijn gebouwd en ingericht.

American Samoa  beach | vakantie Samoa

American Samoa

Uw reis verlengen met American Samoa?

American Samoa is het enige grondgebied van de Verenigde Staten dat ten zuiden van de evenaar ligt. Het bestaat uit zes eilanden, waarvan Tutuila veruit het grootste is. Ongeveer 100 kilometer ten oosten van Tutuila liggen drie kleinere eilanden, Ta'u, Ofu en Olosega, die samen de Manu'a Islands worden genoemd.

Kaart van Samoa