Beste reistijd Samoa

Het weer in Samoa

Of u nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wilt u goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Samoa te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wilt u weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Samoa? Hieronder vindt u de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet of u moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo gaat u altijd voorbereid op reis.

Beste periode om naar Samoa te reizen

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Samoa:
 

Luisteren naar het geluid van regen op het dak van uw strandhut is misschien even leuk, maar de hele dag? Samoa is in de zomer, november t/m april, niet alleen heet, maar ook erg nat. Voor een warme én droge vakantie kiest u voor de wintertijd: mei tot en met oktober.

Feestdagen in Samoa

Op Samoa gelden de volgende officiële feestdagen (in aanvulling op internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst):

  • 5 maart Missionarissendag;
  • 8 september Dag van Interne Autonomie;
  • 11 november Viering van de Wapenstilstand.

Daarnaast gelden per eiland nog aparte feestdagen, bijv. ter gelegenheid van sportevenementen.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen dient u er rekening mee te houden dat veel Samoanen zelf ook op reis gaan en dat het dan dus extra druk kan zijn in hotels en bij bezienswaardigheden. Bovendien zijn op feestdagen winkels en soms ook attracties gesloten.