Drive & Bike

24-daagse autorondreis in combinatie met mountainbike en vooraf gereserveerde accommodaties(ID: 89697)

Over de reis

Deze tour is een perfecte combinatie van comfort, onafhankelijkheid en lichaamsbeweging. Met behulp van gedetailleerde routebeschrijvingen rijdt u naar de reeds geboekte accommodaties, van waaruit uw fietstochten kunnen beginnen. Hoe vaak u wenst te fietsen, bepaalt u volledig zelf.

Dit is geen fietsrondreis – we willen u bij deze tour in elk geval de mogelijkheid bieden om de reis en de excursies vanaf de beginpunten per fiets af te leggen. De tour is geschikt voor iedereen en biedt fietstochten voor beginners en voor ervaren fietsers aan. Als u eens geen zin heeft om te fietsen, dan zijn er voldoende alternatieven.

In een oogopslag

  • 24-daagse individuele autorondreis van Auckland naar Christchurch
  • actieve reis in Nieuw-Zeeland
  • gedetailleerde routebeschrijving
  • inclusief fietsen en fietsuitrusting
Vanaf € 4.132 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Auckland.

Aankomst en begroeting op de luchthaven. Daarna transfer naar het hotel. De rest van de dag bent u vrij.

Overnachting: Overnachting: Grand Chancellor (BUD.); The Heritage Auckland (STD)

Dag 2: Auckland - Coromandel schiereiland (ca. 260 km).

U gaat naar het verhuurdepot, waar u uw huurauto en mountainbikes in ontvangst neemt. Uw doel vandaag is het schiereiland Coromandel (ca. 4 uur rijden). ’s Middags kunt u een fietstocht maken van ongeveer 1 uur naar het strand van Tairua of de berg Paku.

Overnachting: Overnachting: Blue Water Motel (BUD); Pauanui Pines Motor Lodge (STD)

Dag 3: Coromandel schiereiland - Rotorua (ca. 215 km).

Langs de oostkust, de kiwiregio van Te Puke, rijdt u naar Rotorua, het centrum van de Maoricultuur en van thermische activiteiten. We raden een bezoek aan een Maoridorp aan en een culturele avond met een Hangi (diner).

Overnachting: 2 overnachtingen: Ibis Rotorua (BUD), 124 On Brunswick (STD)

Dag 4: Rotorua.

In Rotorua zijn er meerdere fietsroutes met een verschillende moeilijkheidsgraad. Het totale fietsnetwerk omvat maar liefst 70 km aan fietsroutes.

Dag 5: Rotorua - Taupo - Ohakune (ca. 215 km).

Onderweg naar Taupo loont een stop bij het thermisch gebied Wai-O-Tapu. Vervolgens kunt u de Huka-watervallen bewonderen en een fietstocht maken. Aansluitend verder naar het Tongariro National Park in het zuiden.

Overnachting: 2 overnachtingen: Ohakune Court Motel (BUD), Ruapehu Country Lodge B&B (STD)

Dag 6: Ohakune.

Vrije dag om te wandelen of te fietsen. Een schitterende manier om het oudste nationaal park van Nieuw-Zeeland te verkennen.

Dag 7: Ohakune - Wellington (ca. 315 km).

U rijdt door het oorspronkelijke rivierdal van de Whanganui River en keert daarmee terug in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Wellington kunt u nog naar Mt. Victoria rijden en daar van het uitzicht genieten.

Overnachting: 2 overnachtingen: Park Hotel Lambton Quay (BUD & STD)

Dag 8: Wellington.

De meest zuidelijke hoofdstad ter wereld heeft veel te bieden. Maak bijv. een rit met de Cable Car naar de botanische tuin, bezoek het Te Papa museum of ga heerlijk shoppen en dineren.

Dag 9: Wellington - Picton - Blenheim (ca. 30 km).

’s Morgens brengt de ferry u naar het Zuidereiland. Van hieruit rijdt u verder naar Blenheim in het bekende wijnbouwgebied. Hier raden wij een fietstocht aan tussen de uitstekende wijngaarden.

Overnachting: Overnachting: Colonial Motel (BUD), Marlborough Vintners Hotel (STD)

Dag 10: Blenheim - Nelson (ca. 115 km).

De dag start met een rit langs de Charlotte Drive naar Havelock, dat bekend is om z’n mosselen. Reisdoel vandaag is Nelson. Dit pittoreske stadje telt het meeste aantal uren zon in Nieuw-Zeeland. Uw dag eindigt met een fietstocht langs het strand of door de wijngaarden.

Overnachting: 2 overnachtingen: Balmorel Hotel (BUD), Baywick Inn B&B (STD)

Dag 11: Nelson.

Vandaag heeft u de keuze tussen een lange fietstocht of een bezoek aan het Abel Tasman National Park.

Dag 12: Nelson - Punakaiki (ca. 315 km).

U rijdt naar de fascinerende westkust. Onderweg kunt u de zeehondenkolonie bij Cape Foulwind en de beroemde Pancake Rocks bekijken. Onderweg kunt u een stop maken bij de Buller Gorge.

Overnachting: 2 overnachtingen: Havenz Punakaiki (BUD), Punakaiki Resort (STD)

Dag 13: Punakaiki.

Vandaag kunt u de omgeving met zijn unieke wildernis per fiets (20 km) of te voet ontdekken. U kunt kleine wandelingen in het Paparoa National Park maken, volgens insiders het mooiste van Nieuw-Zeeland! Een unieke flora dankzij het subtropische klimaat met veel zon en regen.

Dag 14: Punakaiki - Franz Josef Glacier (ca. 235 km).

Verder naar de wereldberoemde gletsjers die bijna aan de kust liggen en omgeven zijn door de dichte bebossing. U fietst van uw hotel naar de voet van de Franz Josef Glacier. U kunt een prachtige wandeling maken.

Overnachting: Overnachting: Glacier View Motel (BUD), 58 On Cron Motel (STD)

Dag 15: Franz Josef Glacier - Wanaka (ca. 287 km).

Na het ontbijt rijdt u via de Haast Pass het binnenland in. Onderweg heeft u de gelegenheid om kleine, maar ongelooflijk mooie wandelingen te maken.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bella Vista Wanaka (BUD), Te Wanaka Lodge B&B (STD)

Dag 16: Wanaka.

Met de Wanaka Outlet Track en de Millenium Track, die langs de oevers van het meer en de Clutha River lopen, wachten u twee mooie fietsuitdagingen. Wanaka is een echt fietsparadijs in wording en gezien de prachtige omgeving zult u meteen begrijpen waarom!

Dag 17: Wanaka - Queenstown (ca. 117 km).

Via de Crown Range, officieel de hoogste pas in Nieuw-Zeeland, rijdt u naar het leuke Arrowtown. Snuif er de historische sfeer op en geniet er van een koffie in een leuke koffiebar. Verder naar Queenstown, de ´adventure capital´ van Nieuw-Zeeland! Geen enkele andere plaats in Nieuw-Zeeland biedt zoveel activiteiten.

Overnachting: 2 overnachtingen: Blue Peaks Lodge (BUD), Peppers Beacon (STD)

Dag 18: Queenstown.

Het centrum van Queenstown en de omgeving bieden prachtige fietstochten van verschillende moeilijkheidsgraden. Fiets langs de oever naar de goudmijnstad Arrowtown of de wijngaarden in de Gibbston Valley.

Dag 19: Queenstown - Otago Rail Trail (ca. 90 km).

Na een korte rit komt u aan in het stadje Clyde. Parkeer uw auto en maak een tocht op de Otago Rail Trail, een van de mooiste fietsroutes in Nieuw-Zeeland, die langs een spoorlijn ligt. Nadien rijdt u verder naar uw accommodatie.

Overnachting: Overnachting: Olivers Central Otago B&B (BUD & STD)

Dag 20: Clyde - Twizel (ca. 160 km).

Na deze fantastische fietstocht rijdt u naar Central Otago. Via de Lindis Pass en Omarama bereikt u Twizel. Ten noorden van de stad kunt u vanaf de Pukaki Flats een fietstocht maken van 1 à 2 uur.

Overnachting: 2 overnachtingen: MacKenzie Country Hotel (BUD), Bigsky B&B (STD)

Dag 21: Twizel.

Vandaag kiest u voor een excursie naar Mt. Cook of een fietstocht op de Dusky Trail tussen Lake Pukaki en Lake Ohau. Beide zijn super!

Dag 22: Twizel - Lake Tekapo (ca. 60 km).

Korte rit naar Lake Tekapo. Geniet van deze vrije dag om te wandelen, te fietsen of Lake Tekapo te verkennen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Overnachting: Overnachting: Peppers Bluewater (BUD & STD)

Dag 23: Lake Tekapo - Christchurch.

Uw laatste dag brengt u via de Canterbury Plains naar Christchurch. De stad is nog steeds getekend door de aardbeving en de wederopbouw is duidelijk merkbaar. In de late namiddag teruggave van de fietsen.

Overnachting: Overnachting: City Park Motel (BUD), Eliza's Manor B&B (STD)

Dag 24: vertrek.

Vandaag levert u uw huurauto en de mountainbikes in. Einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

89697

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • begroeting door onze agent, overnachtingen in hotels van de geboekte categorie, maaltijden zoals geboekt (budget: 1x ontbijt of standard: 12x ontbijt), medium huurauto van GO Rentals met onbeperkt aantal km van Auckland naar Christchurch, verzekering met NZD 2.500 (jonger dan 25 jaar NZD 3.500) eigen risico ter plaatse, ferrykosten voor voertuig en passagiers, fietsexcursie Otago Rail Trail, mountainbikes (incl. pomp, helm, herstelkit, fietsrek, fietstassen en verzekering), gedetailleerde route (in het Engels) en kaartmateriaal ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, maaltijden, optionele excursies, brandstofwaarborg ter plaatse, All Inclusive verzekering huurauto.

Opmerking

De fietsen transporteert u in een beschermhoes in de auto. Daarvoor moet u het voorwiel demonteren. Hoe u dat moet doen, wordt duidelijk gedemonstreerd.