De lange witte wolk

(ID: 156242)

Over de reis

Aoatearoa - zo noemden de Maori het Noordereiland, tegenwoordig wordt de naam echter voor heel Nieuw-Zeeland gebruikt en vertaald als ´lange witte wolk´. Op deze reis ontdekt u de Maori cultuur en de unieke kenmerken van Nieuw-Zeeland.

In een oogopslag

  • 19 dagen busrondreis van Christchurch naar Auckland
  • deeltrajecten mogelijk
  • Engelstalige reisleiding
  • incl. talrijke excursies
Vanaf € 3.149 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Christchurch.

Na aankomst in Christchurch wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. ’s Avonds ontmoet u uw gids en de andere reizigers bij een welkomstdrankje.

Overnachting: Overnachting: Hotel Montreal.

Dag 2: Christchurch - Hokitika - Franz Jose (O/D).

Geniet van het spectaculaire panorama tijdens een treinrit met de TranzAlpine langs de Canterbury Plains en door de Zuidelijke Alpen. U rijdt langs Arthur’s Pass naar Hokitika waar u bij een lokale juwelier meer te weten komt over de ´Greenstone´ (jade). Later bereikt u Franz Josef, waar u twee nachten verblijft.

Overnachting: 2 overnachtingen: Te Waonui Forest Retreat.

Dag 3: Franz Josef (O).

Na een ontspannen begin van de dag ontdekt u de regio. Een lokale expert vertelt u meer over de geschiedenis van de Franz Josef gletsjer.

Dag 4: Franz Josef - Arrowtown - Queenstown (O/D).

’s Morgens wacht u een echt avontuur: u vaart met een gesloten jet boot over de Haast River. Na een stop in Makarora bezoekt u de historische goudmijnstad Arrowtown aan Arrow River. Daarna breikt u Queenstown aan Lake Wakatipu en neemt u deel aan een kleine tour.

Overnachting: 3 overnachtingen: Hotel St. Moritz.

Dag 5: Queenstown (O).

Ontdek deze avonturenstad op eigen houtje. U kunt deelnemen aan een wijntour, op zoek gaan naar de locaties uit The Lord of The Rings of ontspannen in de spa.

Dag 6: Queenstown (O/D).

Ook vandaag kunt u een keuze maken uit enkele optionele activiteiten. ’s Avonds geniet u van een lokaal diner in een van de exclusieve restaurants.

Dag 7: Queenstown - Milford Sound (O/D).

Rit langs Lake Wakatipu naar Te Anau en door het beschermde regenwoud van het Fiordland National Park. Vanuit uw lodge heeft u een prachtig zicht op de toverachtige Cleddau Valley.

Overnachting: 2 overnachtingen: Milford Sound Lodge.

Dag 8: Milford Sound (O/L/D).

Laat u vandaag betoveren door de adembenemende schoonheid van Milford Sound. U leert meer over het Fiordland National Park. Aan boord van de Southern Discoveries kunt u de Milford Sound van dichtbij beleven (halve dagexcursie).

Dag 9: Milford Sound - Dunedin (O/D).

U verlaat het nationaal park en reist naar het idyllische farmland van South Atago. Na een stop in de stad Gore bereikt u Dunedin, ooit door Schotse kolonisten opgericht.

Overnachting: 2 overnachtingen: Distinction Dunedin.

Dag 10: Dunedin (O).

Er wacht u een exclusieve tour in het Larnach Castle. In de namiddag verkent u Dunedin op eigen houtje.

Dag 11: Dunedin - Christchurch (O/D).

Rit langs de kust naar Omarau en via Canterbury naar Christchurch. Hier neemt u deel aan een rondleiding door de ´tuinstad´ van Nieuw-Zeeland aan River Avon.

Overnachting: Overnachting: Hotel Montreal.

Dag 12: Christchurch - Wellington (O/D).

Rit langs de Pacific coast naar Kaikoura, beroemd om zijn vele walvissen. Later bereikt u de havenstad Picton, waar u met de ferry over de Cook Strait naar Wellington vaart. U ontdekt de Nieuw-Zeelandse hoofdstad tijdens een rondleiding.

Overnachting: 2 overnachtingen: Sofitel Wellington.

Dag 13: Wellington (O).

Dag ter vrije besteding. Neem deel aan een optionele tour naar Weta Cave, een geliefde locatie van de creatieve makers van The Lord of The Rings en The Hobbit trilogieën, of verken de hoofdstad te voet.

Dag 14: Wellington - Hawke’s Bay (O/D).

Rit langs de zogenaamde Kapiti Coast. U rijdt langs melkboerderijen naar Manawatu en verder naar Napier aan Hawke’s Bay. ’s Avonds proeft u heerlijke wijnen uit de Hakwe’s Bay regio en geniet u van een lokaal diner in een gerenommeerde wijngaard.

Overnachting: 2 overnachtingen: Porters Boutique Hotel.

Dag 15: Napier (O/D).

Na een ontspannen begin van de dag gaat u naar Napier. U wandelt met een gids langs de bekende art-deco-huizen. ’s Avonds wacht u een diner in het hotel.

Dag 16: Hawke’s Bay - Rotorua (O/D).

Vandaag gaat u verder richting Lake Taupo, waar u de Huka Falls aan Waikato River kunt bewonderen. In Rotorua bezoekt u de geothermische site Whakarewarewa en ontdekt u meer over de fascinerende mythologie van de Maori. ’s Avonds bezoekt u het ´Marae´ van de Tamaki familie, waar u de traditionele dans en het Hongi begroetingsritueel leert kennen. Ten slotte geniet u van een traditioneel Hangi feestmaal.

Overnachting: 2 overnachtingen: Pullman Hotel.

Dag 17: Rotorua (O).

Vandaag wandelt u op de Redwoods Treewalk, tussen de 115 jaar oude en reusachtige Redwood bomen. De volgende halte is het Rainbow Springs Nature Park, aangelegd rond een kristalheldere mineraalwaterbron. Ontdek de lokale flora en houd uw ogen open voor de kiwi’s!

Dag 18: Rotorua - Auckland (O/D).

Tijd om de beroemde Waitomo Caves te ontdekken. Bewonder de glimwormgrotten en grotformaties, zoals de prachtige Footwhistle Cave. Daarna gaat u noordwaarts door het Waikato district, waar hoofdzakelijk melk geproduceerd wordt. In Auckland wacht u een bijzonder afscheidsdiner.

Overnachting: Overnachting: Sofitel Auckland.

Dag 19: Auckland (O).

Uw reis eindigt na het ontbijt met een transfer naar de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

156242

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • transfer bij aankomst in Christchurch, vermelde reis in luxebus, Engelstalige reisleiding, vermelde overnachtingen in 2- of 1-persoonskamers met badkamer of douche/wc in hotels, bagageservice, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • optionele excursies en bezichtigingen, drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Deeltraject 12 dagen van dag 1-dag 12, deeltraject 8 dagen van dag 12-dag 19.